×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vánoční věnec

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra...
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony

Vánoční věnec

Co budete potřebovat

220 ml mléka
30 g čerstvého droždí
40 g cukru
550 g hladké mouky
špetka soli
2 žloutky
50 g másla
Náplň
70 g másla
3 lžičky skořice
100 g cukru

Jak na to?

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli zbývající cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklé máslo se skořicí a cukrem a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.
Zavinutý váleček přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. Překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždy nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční věnec

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 1 věnec
Průměrné hodnocení 4 (27)
Tento nádherný skořicový věnec se na Vánoce tradičně peče v Estonsku, kde mu říkají „kringel“. Skořicově voní a krásně bude vypadat i na české štědrovečerní tabuli.

Co budete potřebovat

220 ml mléka
30 g čerstvého droždí
40 g cukru
550 g hladké mouky
špetka soli
2 žloutky
50 g másla
Náplň
70 g másla
3 lžičky skořice
100 g cukru

Jak na to?

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli zbývající cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklé máslo se skořicí a cukrem a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.
Zavinutý váleček přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. Překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždy nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra...
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony

Inspirujte se podobnými recepty