×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vánoční věnec

Inspirujte se podobnými recepty

Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky

Vánoční věnec

Co budete potřebovat

220 ml mléka
30 g čerstvého droždí
40 g cukru
550 g hladké mouky
špetka soli
2 žloutky
50 g másla
Náplň
70 g másla
3 lžičky skořice
100 g cukru

Jak na to?

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli zbývající cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklé máslo se skořicí a cukrem a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.
Zavinutý váleček přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. Překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždy nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční věnec

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 1 věnec
Průměrné hodnocení 4 (7)
Tento nádherný skořicový věnec se na Vánoce tradičně peče v Estonsku, kde mu říkají „kringel“. Skořicově voní a krásně bude vypadat i na české štědrovečerní tabuli.

Co budete potřebovat

220 ml mléka
30 g čerstvého droždí
40 g cukru
550 g hladké mouky
špetka soli
2 žloutky
50 g másla
Náplň
70 g másla
3 lžičky skořice
100 g cukru

Jak na to?

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli zbývající cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklé máslo se skořicí a cukrem a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.
Zavinutý váleček přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. Překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždy nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty