Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční věnec "krignel"
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční věnec "krignel"
Vánoční věnec "krignel"

Vánoční věnec "krignel"

Tento nádherný skořicový věnec se na Vánoce tradičně peče v Estonsku, kde mu říkají „kringel“. Skořicově voní a krásně bude vypadat i na české štědrovečerní tabuli.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Světová kuchyně
Vánoce
Dezert

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Máslo 120 g
  • Mléko 220 ml
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Cukr krupicový 140 g
  • Mouka hladká 550 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Sůl
  • Skořice mletá 3 člž
  • Máslo 120 g
  • Mléko 220 ml
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Cukr krupicový 140 g
  • Mouka hladká 550 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Sůl
  • Skořice mletá 3 člž

Příprava

1
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli 40 g cukru, žloutky a rozpuštěných 50 g másla. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklých 70 g másla se skořicí a 100 g cukru a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.
3
Zavinutý váleček přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. Překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždy nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.
1
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli 40 g cukru, žloutky a rozpuštěných 50 g másla. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklých 70 g másla se skořicí a 100 g cukru a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.
3
Zavinutý váleček přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. Překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždy nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.