Sváteční rybí polévka
Ingredience
60 g | másla + 1 lžíce navíc |
2–3 | šalotky, nasekané nadrobno |
20 g | pórku, na kostičky |
30 g | celeru, na kostičky |
40 g | hladké mouky |
10 g | škrobové moučky |
1 | lžíce bílého vína |
1 | mrkev |
kapří mlíčí a jikry | |
sůl, pepř | |
hladkolistá petrželka k podávání | |
3 | rohlíky, na kostičky, opečené na másle |
k podávání | |
Na rybí vývar (asi na 1,5 litru) | |
---|---|
1 kg | kapřích hlav, koster, odřezků |
2 | lžíce másla |
120 g | kořenové zeleniny |
(mrkev, petržel, celer) | |
½ | pórku |
1 | velká cibule, přepůlená |
2 | bobkové listy |
10 | kuliček černého pepře |
5 | kuliček nového koření |
3 | lístky čerstvé šalvěje |
Postup přípravy
Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY