×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě
Perník
Perník
Perník
Perník
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...

Sváteční rybí polévka

Co budete potřebovat

60 g másla + 1 lžíce navíc
2–3 šalotky, nasekané nadrobno
20 g pórku, na kostičky
30 g celeru, na kostičky
40 g hladké mouky
10 g škrobové moučky
1 lžíce bílého vína
1 mrkev
kapří mlíčí a jikry
sůl, pepř
hladkolistá petrželka k podávání
3 rohlíky, na kostičky, opečené na másle
k podávání
Na rybí vývar (asi na 1,5 litru)
1 kg kapřích hlav, koster, odřezků
2 lžíce másla
120 g kořenové zeleniny
(mrkev, petržel, celer)
½ pórku
1 velká cibule, přepůlená
2 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3 lístky čerstvé šalvěje

Jak na to?

Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční rybí polévka

Polévka Náročné Vánoce Vaření Petržel kadeřavá Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 5 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

60 g másla + 1 lžíce navíc
2–3 šalotky, nasekané nadrobno
20 g pórku, na kostičky
30 g celeru, na kostičky
40 g hladké mouky
10 g škrobové moučky
1 lžíce bílého vína
1 mrkev
kapří mlíčí a jikry
sůl, pepř
hladkolistá petrželka k podávání
3 rohlíky, na kostičky, opečené na másle
k podávání
Na rybí vývar (asi na 1,5 litru)
1 kg kapřích hlav, koster, odřezků
2 lžíce másla
120 g kořenové zeleniny
(mrkev, petržel, celer)
½ pórku
1 velká cibule, přepůlená
2 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3 lístky čerstvé šalvěje

Jak na to?

Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě
Perník
Perník
Perník
Perník
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019