×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vánoční rybí polévka

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Vánoční rybí polévka

Co budete potřebovat

60 g másla + 1 lžíce navíc
2–3 šalotky, nasekané nadrobno
20 g pórku, na kostičky
30 g celeru, na kostičky
40 g hladké mouky
10 g škrobové moučky
1 lžíce bílého vína
1 mrkev
kapří mlíčí a jikry
sůl, pepř
hladkolistá petrželka k podávání
3 rohlíky, na kostičky, opečené na másle
k podávání
Na rybí vývar (asi na 1,5 litru)
1 kg kapřích hlav, koster, odřezků
2 lžíce másla
120 g kořenové zeleniny
(mrkev, petržel, celer)
½ pórku
1 velká cibule, přepůlená
2 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3 lístky čerstvé šalvěje

Jak na to?

Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční rybí polévka

Polévka Náročné Vánoce Vaření Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

60 g másla + 1 lžíce navíc
2–3 šalotky, nasekané nadrobno
20 g pórku, na kostičky
30 g celeru, na kostičky
40 g hladké mouky
10 g škrobové moučky
1 lžíce bílého vína
1 mrkev
kapří mlíčí a jikry
sůl, pepř
hladkolistá petrželka k podávání
3 rohlíky, na kostičky, opečené na másle
k podávání
Na rybí vývar (asi na 1,5 litru)
1 kg kapřích hlav, koster, odřezků
2 lžíce másla
120 g kořenové zeleniny
(mrkev, petržel, celer)
½ pórku
1 velká cibule, přepůlená
2 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3 lístky čerstvé šalvěje

Jak na to?

Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty