×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky

Sváteční rybí polévka

Co budete potřebovat

60 g másla + 1 lžíce navíc
2–3 šalotky, nasekané nadrobno
20 g pórku, na kostičky
30 g celeru, na kostičky
40 g hladké mouky
10 g škrobové moučky
1 lžíce bílého vína
1 mrkev
kapří mlíčí a jikry
sůl, pepř
hladkolistá petrželka k podávání
3 rohlíky, na kostičky, opečené na másle
k podávání
Na rybí vývar (asi na 1,5 litru)
1 kg kapřích hlav, koster, odřezků
2 lžíce másla
120 g kořenové zeleniny
(mrkev, petržel, celer)
½ pórku
1 velká cibule, přepůlená
2 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3 lístky čerstvé šalvěje

Jak na to?

Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční rybí polévka

Polévka Náročné Vánoce Vaření Petržel kadeřavá Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

60 g másla + 1 lžíce navíc
2–3 šalotky, nasekané nadrobno
20 g pórku, na kostičky
30 g celeru, na kostičky
40 g hladké mouky
10 g škrobové moučky
1 lžíce bílého vína
1 mrkev
kapří mlíčí a jikry
sůl, pepř
hladkolistá petrželka k podávání
3 rohlíky, na kostičky, opečené na másle
k podávání
Na rybí vývar (asi na 1,5 litru)
1 kg kapřích hlav, koster, odřezků
2 lžíce másla
120 g kořenové zeleniny
(mrkev, petržel, celer)
½ pórku
1 velká cibule, přepůlená
2 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3 lístky čerstvé šalvěje

Jak na to?

Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty