Vánoční pečený losos na citrusech
Ingredience
700 g | filetu lososa |
sůl | |
pepř | |
1 | pomeranč |
1 | citron NP Bio |
40 g | másla česká chuť |
1⁄4 | granátového jablka |
2 | hrsti čerstvého tymiánu |
Postup přípravy
1. Zbavte šupin a omyjte pod tekoucí vodou 700g filet lososa. Osušte ho papírovou kuchyňskou utěrkou a přendejte na plech s pečicím papírem. Osolte, opepřete a zakapejte šťávou z 1⁄2 pomeranče.
2. Navrch nastrouhejte kůru z 1⁄2 bio citronu. Ze zbylého pomeranče a citronu nakrájejte plátky, ozdobte jimi lososa a dejte ho do trouby na 140 °C péct po dobu 25 minut. Na závěr pečení položte na lososa 40 g másla nakrájeného na tenké plátky a dopékejte dalších 5 minut.
3. Granátové jablko rozkrojte a z 1⁄4 vyloupejte zrníčka. Servírovací mísu ozdobte snítkami z čerstvého tymiánu. Nahoru položte upečeného lososa a předkrájejte ho na 7 porcí.
4. Lososa dozdobte granátovými zrníčky a ihned servírujte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY