Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bramborový salát na Vánoce

Inspirujte se podobnými recepty

Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Hrudky v kakau
Hrudky v kakau
Hrudky v kakau
Hrudky v kakau
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Řízek à la kapřík pro děti
Řízek à la kapřík...
Řízek à la kapřík pro děti
Řízek à la kapřík pro děti

Bramborový salát na Vánoce

Tip do kuchyně

 

Salát nechte ideálně uležet přes noc. Pak bude chutnat nejlépe.

Co budete potřebovat

1 kg salátových brambor
5 vajec
1 malá cibule nebo 2 šalotky
5 kyselých okurek
sůl
pepř
1 citron nebo trocha octa
150–200 g majonézy (tři vrchovaté polévkové lžíce)
1 lžička dijonské hořčice
4 křepelčí vejce

Jak na to?

Bramborový salát na Vánoce je základ. Vyzkoušejte jednu z našich variací.

1) Brambory ve slupce a vajíčka natvrdo si uvařím hned ráno, oloupu a nechám vychladnout.

2) Studené brambory krájecí mřížkou nakrájím na kostičky. Totéž udělám s vajíčky.

3) Brambory i vejce dám do velké mísy, přidám hodně jemně nakrájenou cibuli a okurky.

4) Osolím, malinko opepřím, zakapu přes cedník citronovou šťávou nebo octem a opatrně promíchám (dávám pozor, aby nezůstaly slepené kostičky brambor).

5) Až je salát rovnoměrně promíchaný, přidám majonézu a hořčici, znovu jemně promíchám a ochutnávám tak dlouho, až ucítím tu přiměřeně slanou, nakyslou, jemnou chuť svého salátu.

6) Ozdobím uvařenými křepelčími vejci a nechám aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát na Vánoce

Příloha Snadné Česká Saláty Vánoce Vaření Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (9)

Tip do kuchyně

 

Salát nechte ideálně uležet přes noc. Pak bude chutnat nejlépe.

Co budete potřebovat

1 kg salátových brambor
5 vajec
1 malá cibule nebo 2 šalotky
5 kyselých okurek
sůl
pepř
1 citron nebo trocha octa
150–200 g majonézy (tři vrchovaté polévkové lžíce)
1 lžička dijonské hořčice
4 křepelčí vejce

Jak na to?

Bramborový salát na Vánoce je základ. Vyzkoušejte jednu z našich variací.

1) Brambory ve slupce a vajíčka natvrdo si uvařím hned ráno, oloupu a nechám vychladnout.

2) Studené brambory krájecí mřížkou nakrájím na kostičky. Totéž udělám s vajíčky.

3) Brambory i vejce dám do velké mísy, přidám hodně jemně nakrájenou cibuli a okurky.

4) Osolím, malinko opepřím, zakapu přes cedník citronovou šťávou nebo octem a opatrně promíchám (dávám pozor, aby nezůstaly slepené kostičky brambor).

5) Až je salát rovnoměrně promíchaný, přidám majonézu a hořčici, znovu jemně promíchám a ochutnávám tak dlouho, až ucítím tu přiměřeně slanou, nakyslou, jemnou chuť svého salátu.

6) Ozdobím uvařenými křepelčími vejci a nechám aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Hrudky v kakau
Hrudky v kakau
Hrudky v kakau
Hrudky v kakau
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Řízek à la kapřík pro děti
Řízek à la kapřík...
Řízek à la kapřík pro děti
Řízek à la kapřík pro děti

Inspirujte se podobnými recepty