Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg salátových brambor
5 vajec
1 malá cibule nebo 2 šalotky
5 kyselých okurek
sůl
pepř
1 citron nebo trocha octa
150–200 g majonézy (tři vrchovaté polévkové lžíce)
1 lžička dijonské hořčice
4 křepelčí vejce

Postup přípravy

Bramborový salát na Vánoce je základ. Vyzkoušejte jednu z našich variací.

1) Brambory ve slupce a vajíčka natvrdo si uvařím hned ráno, oloupu a nechám vychladnout.

2) Studené brambory krájecí mřížkou nakrájím na kostičky. Totéž udělám s vajíčky.

3) Brambory i vejce dám do velké mísy, přidám hodně jemně nakrájenou cibuli a okurky.

4) Osolím, malinko opepřím, zakapu přes cedník citronovou šťávou nebo octem a opatrně promíchám (dávám pozor, aby nezůstaly slepené kostičky brambor).

5) Až je salát rovnoměrně promíchaný, přidám majonézu a hořčici, znovu jemně promíchám a ochutnávám tak dlouho, až ucítím tu přiměřeně slanou, nakyslou, jemnou chuť svého salátu.

6) Ozdobím uvařenými křepelčími vejci a nechám aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty