×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborový salát na Vánoce

Inspirujte se podobnými recepty

Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví

Bramborový salát na Vánoce

Tip do kuchyně

 

Salát nechte ideálně uležet přes noc. Pak bude chutnat nejlépe.

Co budete potřebovat

1 kg salátových brambor
5 vajec
1 malá cibule nebo 2 šalotky
5 kyselých okurek
sůl
pepř
1 citron nebo trocha octa
150–200 g majonézy (tři vrchovaté polévkové lžíce)
1 lžička dijonské hořčice
4 křepelčí vejce

Jak na to?

Bramborový salát na Vánoce je základ. Vyzkoušejte jednu z našich variací.

1) Brambory ve slupce a vajíčka natvrdo si uvařím hned ráno, oloupu a nechám vychladnout.

2) Studené brambory krájecí mřížkou nakrájím na kostičky. Totéž udělám s vajíčky.

3) Brambory i vejce dám do velké mísy, přidám hodně jemně nakrájenou cibuli a okurky.

4) Osolím, malinko opepřím, zakapu přes cedník citronovou šťávou nebo octem a opatrně promíchám (dávám pozor, aby nezůstaly slepené kostičky brambor).

5) Až je salát rovnoměrně promíchaný, přidám majonézu a hořčici, znovu jemně promíchám a ochutnávám tak dlouho, až ucítím tu přiměřeně slanou, nakyslou, jemnou chuť svého salátu.

6) Ozdobím uvařenými křepelčími vejci a nechám aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát na Vánoce

Příloha Snadné Česká Saláty Vánoce Vaření Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (9)

Tip do kuchyně

 

Salát nechte ideálně uležet přes noc. Pak bude chutnat nejlépe.

Co budete potřebovat

1 kg salátových brambor
5 vajec
1 malá cibule nebo 2 šalotky
5 kyselých okurek
sůl
pepř
1 citron nebo trocha octa
150–200 g majonézy (tři vrchovaté polévkové lžíce)
1 lžička dijonské hořčice
4 křepelčí vejce

Jak na to?

Bramborový salát na Vánoce je základ. Vyzkoušejte jednu z našich variací.

1) Brambory ve slupce a vajíčka natvrdo si uvařím hned ráno, oloupu a nechám vychladnout.

2) Studené brambory krájecí mřížkou nakrájím na kostičky. Totéž udělám s vajíčky.

3) Brambory i vejce dám do velké mísy, přidám hodně jemně nakrájenou cibuli a okurky.

4) Osolím, malinko opepřím, zakapu přes cedník citronovou šťávou nebo octem a opatrně promíchám (dávám pozor, aby nezůstaly slepené kostičky brambor).

5) Až je salát rovnoměrně promíchaný, přidám majonézu a hořčici, znovu jemně promíchám a ochutnávám tak dlouho, až ucítím tu přiměřeně slanou, nakyslou, jemnou chuť svého salátu.

6) Ozdobím uvařenými křepelčími vejci a nechám aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví

Inspirujte se podobnými recepty