Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bramborový salát na Vánoce

Inspirujte se podobnými recepty

Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z...
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z itálie 
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci

Bramborový salát na Vánoce

Tip do kuchyně

 

Salát nechte ideálně uležet přes noc. Pak bude chutnat nejlépe.

Co budete potřebovat

1 kg salátových brambor
5 vajec
1 malá cibule nebo 2 šalotky
5 kyselých okurek
sůl
pepř
1 citron nebo trocha octa
150–200 g majonézy (tři vrchovaté polévkové lžíce)
1 lžička dijonské hořčice
4 křepelčí vejce

Jak na to?

Bramborový salát na Vánoce je základ. Vyzkoušejte jednu z našich variací.

1) Brambory ve slupce a vajíčka natvrdo si uvařím hned ráno, oloupu a nechám vychladnout.

2) Studené brambory krájecí mřížkou nakrájím na kostičky. Totéž udělám s vajíčky.

3) Brambory i vejce dám do velké mísy, přidám hodně jemně nakrájenou cibuli a okurky.

4) Osolím, malinko opepřím, zakapu přes cedník citronovou šťávou nebo octem a opatrně promíchám (dávám pozor, aby nezůstaly slepené kostičky brambor).

5) Až je salát rovnoměrně promíchaný, přidám majonézu a hořčici, znovu jemně promíchám a ochutnávám tak dlouho, až ucítím tu přiměřeně slanou, nakyslou, jemnou chuť svého salátu.

6) Ozdobím uvařenými křepelčími vejci a nechám aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát na Vánoce

Příloha Snadné Česká Saláty Vánoce Vaření Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (9)

Tip do kuchyně

 

Salát nechte ideálně uležet přes noc. Pak bude chutnat nejlépe.

Co budete potřebovat

1 kg salátových brambor
5 vajec
1 malá cibule nebo 2 šalotky
5 kyselých okurek
sůl
pepř
1 citron nebo trocha octa
150–200 g majonézy (tři vrchovaté polévkové lžíce)
1 lžička dijonské hořčice
4 křepelčí vejce

Jak na to?

Bramborový salát na Vánoce je základ. Vyzkoušejte jednu z našich variací.

1) Brambory ve slupce a vajíčka natvrdo si uvařím hned ráno, oloupu a nechám vychladnout.

2) Studené brambory krájecí mřížkou nakrájím na kostičky. Totéž udělám s vajíčky.

3) Brambory i vejce dám do velké mísy, přidám hodně jemně nakrájenou cibuli a okurky.

4) Osolím, malinko opepřím, zakapu přes cedník citronovou šťávou nebo octem a opatrně promíchám (dávám pozor, aby nezůstaly slepené kostičky brambor).

5) Až je salát rovnoměrně promíchaný, přidám majonézu a hořčici, znovu jemně promíchám a ochutnávám tak dlouho, až ucítím tu přiměřeně slanou, nakyslou, jemnou chuť svého salátu.

6) Ozdobím uvařenými křepelčími vejci a nechám aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z...
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z itálie 
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci

Inspirujte se podobnými recepty