Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 velkých žloutků
100 g krupicového cukru
250 ml smetany ke šlehání
500 ml mléka
½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
špetka soli
¼ lžičky vanilkového extraktu nebo semínka z ½ vanilkového lusku
pár kapek rumové tresti

Postup přípravy

Žloutky a cukr prošlehejte v ohnivzdorné misce na krém. V rendlíku přiveďte k varu smetanu s mlékem, muškátovým oříškem a solí. Postupně, po 2–4 lžících, přimíchávejte mléčnou směs ke žloutkům; rychleji by se vejce srazila! Ohnivzdornou misku postavte na kastrol s vroucí vodou, tak aby se dno nedotýkalo hladiny, a zahřívejte, až směs zhoustne. Vmíchejte vanilku a rumovou tresť, nalijte do lahve a vychlaďte.

Pomohl vám recept?
114hodnocení4

Další videorecepty