×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce

Další recepty a články

Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s...
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...

Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce

Tip do kuchyně

 

Pokud by vám omeleta v housce přišla dost suchá, můžete do housky přidat ještě kolečka čerstvých rajčat, která celému pokrmu dodají šťavnatou svěžest. Máte-li chuť na něco nového, zkuste například holandskou omeletu.

Co budete potřebovat

8 vajec
200 ml mléka
180 g vepřové šunky, nakrájené
50–70 g čedaru, nastrouhaného + 20 g navíc
hrst nasekaných bylin
sůl s 12 bylinkami
8 housek, malých baget nebo miniciabatt
8 listů salátu

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech o rozměrech zhruba 20 x 30 cm pečicím papírem.

2) V míse našlehejte vidličkou vejce a mléko, pak přidejte nakrájenou šunku, čedar a bylinky a nakonec osolte.

3) Vlijte směs na plech, posypte zbytkem čedaru a pečte 30 až 35 minut dozlatova. Po upečení nechte omeletu chvíli zchladnout, a poté ji nakrájejte na čtverce.

4) Housky podélně rozřízněte, na spodní díly vložte salát, na něj čtverec omelety a přiklopte vrchním dílem housky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce

Snídaně Velmi snadné Francouzská Pečení Magazín 9/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Pokud by vám omeleta v housce přišla dost suchá, můžete do housky přidat ještě kolečka čerstvých rajčat, která celému pokrmu dodají šťavnatou svěžest. Máte-li chuť na něco nového, zkuste například holandskou omeletu.

Co budete potřebovat

8 vajec
200 ml mléka
180 g vepřové šunky, nakrájené
50–70 g čedaru, nastrouhaného + 20 g navíc
hrst nasekaných bylin
sůl s 12 bylinkami
8 housek, malých baget nebo miniciabatt
8 listů salátu

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech o rozměrech zhruba 20 x 30 cm pečicím papírem.

2) V míse našlehejte vidličkou vejce a mléko, pak přidejte nakrájenou šunku, čedar a bylinky a nakonec osolte.

3) Vlijte směs na plech, posypte zbytkem čedaru a pečte 30 až 35 minut dozlatova. Po upečení nechte omeletu chvíli zchladnout, a poté ji nakrájejte na čtverce.

4) Housky podélně rozřízněte, na spodní díly vložte salát, na něj čtverec omelety a přiklopte vrchním dílem housky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...

Inspirujte se podobnými recepty