×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce

Další recepty a články

Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...

Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce

Tip do kuchyně

 

Pokud by vám omeleta v housce přišla dost suchá, můžete do housky přidat ještě kolečka čerstvých rajčat, která celému pokrmu dodají šťavnatou svěžest. Máte-li chuť na něco nového, zkuste například holandskou omeletu.

Co budete potřebovat

8 vajec
200 ml mléka
180 g vepřové šunky, nakrájené
50–70 g čedaru, nastrouhaného + 20 g navíc
hrst nasekaných bylin
sůl s 12 bylinkami
8 housek, malých baget nebo miniciabatt
8 listů salátu

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech o rozměrech zhruba 20 x 30 cm pečicím papírem.

2) V míse našlehejte vidličkou vejce a mléko, pak přidejte nakrájenou šunku, čedar a bylinky a nakonec osolte.

3) Vlijte směs na plech, posypte zbytkem čedaru a pečte 30 až 35 minut dozlatova. Po upečení nechte omeletu chvíli zchladnout, a poté ji nakrájejte na čtverce.

4) Housky podélně rozřízněte, na spodní díly vložte salát, na něj čtverec omelety a přiklopte vrchním dílem housky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce

Snídaně Velmi snadné Francouzská Pečení Magazín 9/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Pokud by vám omeleta v housce přišla dost suchá, můžete do housky přidat ještě kolečka čerstvých rajčat, která celému pokrmu dodají šťavnatou svěžest. Máte-li chuť na něco nového, zkuste například holandskou omeletu.

Co budete potřebovat

8 vajec
200 ml mléka
180 g vepřové šunky, nakrájené
50–70 g čedaru, nastrouhaného + 20 g navíc
hrst nasekaných bylin
sůl s 12 bylinkami
8 housek, malých baget nebo miniciabatt
8 listů salátu

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech o rozměrech zhruba 20 x 30 cm pečicím papírem.

2) V míse našlehejte vidličkou vejce a mléko, pak přidejte nakrájenou šunku, čedar a bylinky a nakonec osolte.

3) Vlijte směs na plech, posypte zbytkem čedaru a pečte 30 až 35 minut dozlatova. Po upečení nechte omeletu chvíli zchladnout, a poté ji nakrájejte na čtverce.

4) Housky podélně rozřízněte, na spodní díly vložte salát, na něj čtverec omelety a přiklopte vrchním dílem housky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Mandlové rohlíčky
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat