×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Třešňové šneky

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Třešňové šneky

Co budete potřebovat

Na těsto
3 lžíce sušeného droždí
50 ml rostlinného oleje
90 g cukru
2 vejce pokojové teploty
700 g mouky
½ lžíce soli
Na náplň
2 plechovky hotové sladké
třešňové náplně (450 g)
nebo 450 g domácího
džemu podle receptu
z předchozí strany
Na polevu
500 g moučkového cukru
120 ml smetany
1 lžička vanilkového
extraktu
30 g másla (nemusí být)

Jak na to?

Plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Nechte 10 minut vzejít. Přidejte vejce, mouku a sůl a zpracujte těsto, pokud je potřeba, přidávejte po troškách mouku. Těsto by mělo být hladké a pružné. Vyválejte obdélník, 65 × 45 cm. Na něj rozetřete třešňovou náplň, na jedné dlouhé straně nechte 3 cm volné. Těsto srolujte a nakrájejte na 2 centimetry tlusté šneky. Položte je na připravené plechy, přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout. Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte dozlatova 12–20 minut. Smíchejte suroviny na polevu a vyšlehejte dohladka. Jakmile šneky vyndáte z trouby, přelijte je rovnoměrně polevou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňové šneky

Snadné Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na těsto
3 lžíce sušeného droždí
50 ml rostlinného oleje
90 g cukru
2 vejce pokojové teploty
700 g mouky
½ lžíce soli
Na náplň
2 plechovky hotové sladké
třešňové náplně (450 g)
nebo 450 g domácího
džemu podle receptu
z předchozí strany
Na polevu
500 g moučkového cukru
120 ml smetany
1 lžička vanilkového
extraktu
30 g másla (nemusí být)

Jak na to?

Plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Nechte 10 minut vzejít. Přidejte vejce, mouku a sůl a zpracujte těsto, pokud je potřeba, přidávejte po troškách mouku. Těsto by mělo být hladké a pružné. Vyválejte obdélník, 65 × 45 cm. Na něj rozetřete třešňovou náplň, na jedné dlouhé straně nechte 3 cm volné. Těsto srolujte a nakrájejte na 2 centimetry tlusté šneky. Položte je na připravené plechy, přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout. Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte dozlatova 12–20 minut. Smíchejte suroviny na polevu a vyšlehejte dohladka. Jakmile šneky vyndáte z trouby, přelijte je rovnoměrně polevou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty