×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Třešňové šneky

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s...
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Třešňové šneky

Co budete potřebovat

Na těsto
3 lžíce sušeného droždí
50 ml rostlinného oleje
90 g cukru
2 vejce pokojové teploty
700 g mouky
½ lžíce soli
Na náplň
2 plechovky hotové sladké
třešňové náplně (450 g)
nebo 450 g domácího
džemu podle receptu
z předchozí strany
Na polevu
500 g moučkového cukru
120 ml smetany
1 lžička vanilkového
extraktu
30 g másla (nemusí být)

Jak na to?

Plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Nechte 10 minut vzejít. Přidejte vejce, mouku a sůl a zpracujte těsto, pokud je potřeba, přidávejte po troškách mouku. Těsto by mělo být hladké a pružné. Vyválejte obdélník, 65 × 45 cm. Na něj rozetřete třešňovou náplň, na jedné dlouhé straně nechte 3 cm volné. Těsto srolujte a nakrájejte na 2 centimetry tlusté šneky. Položte je na připravené plechy, přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout. Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte dozlatova 12–20 minut. Smíchejte suroviny na polevu a vyšlehejte dohladka. Jakmile šneky vyndáte z trouby, přelijte je rovnoměrně polevou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňové šneky

Snadné Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na těsto
3 lžíce sušeného droždí
50 ml rostlinného oleje
90 g cukru
2 vejce pokojové teploty
700 g mouky
½ lžíce soli
Na náplň
2 plechovky hotové sladké
třešňové náplně (450 g)
nebo 450 g domácího
džemu podle receptu
z předchozí strany
Na polevu
500 g moučkového cukru
120 ml smetany
1 lžička vanilkového
extraktu
30 g másla (nemusí být)

Jak na to?

Plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Nechte 10 minut vzejít. Přidejte vejce, mouku a sůl a zpracujte těsto, pokud je potřeba, přidávejte po troškách mouku. Těsto by mělo být hladké a pružné. Vyválejte obdélník, 65 × 45 cm. Na něj rozetřete třešňovou náplň, na jedné dlouhé straně nechte 3 cm volné. Těsto srolujte a nakrájejte na 2 centimetry tlusté šneky. Položte je na připravené plechy, přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout. Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte dozlatova 12–20 minut. Smíchejte suroviny na polevu a vyšlehejte dohladka. Jakmile šneky vyndáte z trouby, přelijte je rovnoměrně polevou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Inspirujte se podobnými recepty