Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Třešňové mističky s drobenkou

Další recepty a články

Ananasový dezert s kokosovými...
Ananasový dezert s...
Ananasový dezert s kokosovými...
Ananasový dezert s kokosovými...
Borůvkový pohár s chia semínky
Borůvkový pohár s...
Borůvkový pohár s chia semínky
Borůvkový pohár s chia semínky
Brambory v popelu plněné dipem
Brambory v popelu...
Brambory v popelu plněné dipem
Brambory v popelu plněné dipem
Bylinkový čaj pro jarní rána
Bylinkový čaj pro...
Bylinkový čaj pro jarní rána
Bylinkový čaj pro jarní rána

Třešňové mističky s drobenkou

Co budete potřebovat

Na mističky a posyp
200 g hladké mouky
50 g strouhaných lískových
oříšků
140 g másla, na kousky
50 g cukru
Na náplň
3 lžíce malinového nebo
ostružinového džemu
500 g třešní,
vypeckovaných
50 g lískových oříšků,
nahrubo nasekaných
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.

Mouku a oříšky smíchejte, přidejte máslo a prsty nebo s pomocí robotu zpracujte na drobenku. Dejte si stranou 3 vrchovaté lžíce. Přidejte 1–2 lžíce studené vody a spojte v těsto. Na pomoučněné pracovní ploše ho ještě trochu propracujte, aby bylo hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 20 minut odpočívat v lednici. Těsto vyválejte a formičkou nebo skleničkou vykrojte 12 koleček o průměru 10–12 cm. Kolečky vyložte buď 12 máslem vymazaných zapékacích mističek nebo vymazanou formu na muffiny s 12 důlky. Džem nechte trochu rozehřát v rendlíku a lehce do něj vmíchejte třešně. Směs rovnoměrně rozdělte do připravených mističek. Do drobenky, kterou jste si dali stranou, vmíchejte nasekané lískové oříšky a hnědý cukr a posypte s ní obsah mističek.

Pečte 25–30 minut dozlatova. Nechte je ještě zhruba 10 minut odpočívat ve formě, pak je opatrně vyklopte. Okraje můžete uvolnit ostrým nožíkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňové mističky s drobenkou

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

Na mističky a posyp
200 g hladké mouky
50 g strouhaných lískových
oříšků
140 g másla, na kousky
50 g cukru
Na náplň
3 lžíce malinového nebo
ostružinového džemu
500 g třešní,
vypeckovaných
50 g lískových oříšků,
nahrubo nasekaných
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.

Mouku a oříšky smíchejte, přidejte máslo a prsty nebo s pomocí robotu zpracujte na drobenku. Dejte si stranou 3 vrchovaté lžíce. Přidejte 1–2 lžíce studené vody a spojte v těsto. Na pomoučněné pracovní ploše ho ještě trochu propracujte, aby bylo hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 20 minut odpočívat v lednici. Těsto vyválejte a formičkou nebo skleničkou vykrojte 12 koleček o průměru 10–12 cm. Kolečky vyložte buď 12 máslem vymazaných zapékacích mističek nebo vymazanou formu na muffiny s 12 důlky. Džem nechte trochu rozehřát v rendlíku a lehce do něj vmíchejte třešně. Směs rovnoměrně rozdělte do připravených mističek. Do drobenky, kterou jste si dali stranou, vmíchejte nasekané lískové oříšky a hnědý cukr a posypte s ní obsah mističek.

Pečte 25–30 minut dozlatova. Nechte je ještě zhruba 10 minut odpočívat ve formě, pak je opatrně vyklopte. Okraje můžete uvolnit ostrým nožíkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Ananasový dezert s kokosovými...
Ananasový dezert s kokosovými...
Ananasový dezert s kokosovými...
Ananasový dezert s kokosovými...
Borůvkový pohár s chia semínky
Borůvkový pohár s chia semínky
Borůvkový pohár s chia semínky
Borůvkový pohár s chia semínky
Brambory v popelu plněné dipem
Brambory v popelu plněné dipem
Brambory v popelu plněné dipem
Brambory v popelu plněné dipem
Bylinkový čaj pro jarní rána
Bylinkový čaj pro jarní rána
Bylinkový čaj pro jarní rána
Bylinkový čaj pro jarní rána

Inspirujte se podobnými recepty