×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Třešňové mističky s drobenkou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Třešňové mističky s drobenkou

Co budete potřebovat

Na mističky a posyp
200 g hladké mouky
50 g strouhaných lískových
oříšků
140 g másla, na kousky
50 g cukru
Na náplň
3 lžíce malinového nebo
ostružinového džemu
500 g třešní,
vypeckovaných
50 g lískových oříšků,
nahrubo nasekaných
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.

Mouku a oříšky smíchejte, přidejte máslo a prsty nebo s pomocí robotu zpracujte na drobenku. Dejte si stranou 3 vrchovaté lžíce. Přidejte 1–2 lžíce studené vody a spojte v těsto. Na pomoučněné pracovní ploše ho ještě trochu propracujte, aby bylo hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 20 minut odpočívat v lednici. Těsto vyválejte a formičkou nebo skleničkou vykrojte 12 koleček o průměru 10–12 cm. Kolečky vyložte buď 12 máslem vymazaných zapékacích mističek nebo vymazanou formu na muffiny s 12 důlky. Džem nechte trochu rozehřát v rendlíku a lehce do něj vmíchejte třešně. Směs rovnoměrně rozdělte do připravených mističek. Do drobenky, kterou jste si dali stranou, vmíchejte nasekané lískové oříšky a hnědý cukr a posypte s ní obsah mističek.

Pečte 25–30 minut dozlatova. Nechte je ještě zhruba 10 minut odpočívat ve formě, pak je opatrně vyklopte. Okraje můžete uvolnit ostrým nožíkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňové mističky s drobenkou

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

Na mističky a posyp
200 g hladké mouky
50 g strouhaných lískových
oříšků
140 g másla, na kousky
50 g cukru
Na náplň
3 lžíce malinového nebo
ostružinového džemu
500 g třešní,
vypeckovaných
50 g lískových oříšků,
nahrubo nasekaných
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.

Mouku a oříšky smíchejte, přidejte máslo a prsty nebo s pomocí robotu zpracujte na drobenku. Dejte si stranou 3 vrchovaté lžíce. Přidejte 1–2 lžíce studené vody a spojte v těsto. Na pomoučněné pracovní ploše ho ještě trochu propracujte, aby bylo hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 20 minut odpočívat v lednici. Těsto vyválejte a formičkou nebo skleničkou vykrojte 12 koleček o průměru 10–12 cm. Kolečky vyložte buď 12 máslem vymazaných zapékacích mističek nebo vymazanou formu na muffiny s 12 důlky. Džem nechte trochu rozehřát v rendlíku a lehce do něj vmíchejte třešně. Směs rovnoměrně rozdělte do připravených mističek. Do drobenky, kterou jste si dali stranou, vmíchejte nasekané lískové oříšky a hnědý cukr a posypte s ní obsah mističek.

Pečte 25–30 minut dozlatova. Nechte je ještě zhruba 10 minut odpočívat ve formě, pak je opatrně vyklopte. Okraje můžete uvolnit ostrým nožíkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty