×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Třešňové mističky s drobenkou
60 minut , Snadné ,

Třešňové mističky s drobenkou

Co budu potřebovat

Na mističky a posyp
200 g hladké mouky
50 g strouhaných lískových
oříšků
140 g másla, na kousky
50 g cukru
Na náplň
3 lžíce malinového nebo
ostružinového džemu
500 g třešní,
vypeckovaných
50 g lískových oříšků,
nahrubo nasekaných
2 lžíce hnědého cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.

Mouku a oříšky smíchejte, přidejte máslo a prsty nebo s pomocí robotu zpracujte na drobenku. Dejte si stranou 3 vrchovaté lžíce. Přidejte 1–2 lžíce studené vody a spojte v těsto. Na pomoučněné pracovní ploše ho ještě trochu propracujte, aby bylo hladké. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 20 minut odpočívat v lednici. Těsto vyválejte a formičkou nebo skleničkou vykrojte 12 koleček o průměru 10–12 cm. Kolečky vyložte buď 12 máslem vymazaných zapékacích mističek nebo vymazanou formu na muffiny s 12 důlky. Džem nechte trochu rozehřát v rendlíku a lehce do něj vmíchejte třešně. Směs rovnoměrně rozdělte do připravených mističek. Do drobenky, kterou jste si dali stranou, vmíchejte nasekané lískové oříšky a hnědý cukr a posypte s ní obsah mističek.

Pečte 25–30 minut dozlatova. Nechte je ještě zhruba 10 minut odpočívat ve formě, pak je opatrně vyklopte. Okraje můžete uvolnit ostrým nožíkem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut