Tresčí hranolky s kořenovou zeleninou
Ingredience
4 | filety z tresky |
1 | citron |
sůl | |
pepř | |
1 | lžička koření na rybu |
1 | lžička sušeného česneku |
1⁄2 | lžičky chilli vloček |
3,5 | lžíce hladké mouky |
1 1⁄2 | lžíce bramborového škrobu |
1 | lžička sladké červené papriky |
řepkový olej | |
200 g | celeru |
200 g | mrkve |
100 g | petržele |
4 | stonky řapíkatého celeru |
30 g | másla |
4 | lžíce majonézy |
4 | lžíce zakysané smetany |
1 | lžička olivového oleje |
3 | snítky čerstvého kopru |
Postup přípravy
1. Nakrájejte 4 filety z tresky na proužky o šířce 1–1,5 cm. Zakápněte je lžící citronové šťávy, osolte, opepřete, posypte lžičkou koření na ryby, lžičkou sušeného česneku a 1⁄2 lžičky chilli vloček.
2. V hlubokém talíři promíchejte 3,5 lžíce hladké mouky, 1 1⁄2 lžíce bramborového škrobu a lžičku mleté papriky. Rybí kousky ve směsi obalte. Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu řepkového oleje a hranolky z tresky v něm osmažte.
3. Očistěte a nakrájejte na velikost hranolků 200 g celeru, 200 g mrkve a 100 g petržele. Z řapíkatého celeru odkrojte 4 stonky, očistěte a zakrojte do délky hranolků z kořenové zeleniny. Vše vložte na 2 minuty do osolené vroucí vody a poté zchlaďte ve vodě s ledem. Na pánvi rozpusťte 30 g másla, zeleninu v něm obalte a prohřívejte přibližně 3 minuty.
4. V misce rozmíchejte 4 lžíce majonézy se 4 lžícemi zakysané smetany, osolte, opepřete, vlijte lžičku olivového oleje a vsypte 3 snítky nasekaného kopru. Vše promíchejte a dejte vychladit do lednice. Servírujte rybu se zeleninovými hranolky jako přílohou a navrch doplňte skvělým osvěžujícím dresinkem. Lehká variace na tradiční vánoční večeři je hotová. Ať vám chutná.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY