Tradiční bramborový salát
Ingredience
1 kg | brambor typu A |
sůl | |
2 | mrkve |
1 | červená cibule |
80 g | celeru |
1 | petržel |
4 | vejce z podestýlky Česká chuť |
6 | nakládaných okurek |
2 | lžíce láku z nakládaných okurek |
3 | lžíce majonézy Ćeská chuť |
100 g | bílého jogurtu |
2 | lžičky plnotučné hořčice Česká chuť |
pepř | |
1 | hrst čerstvé pažitky |
Postup přípravy
1. Omyjte 1 kg brambor. Vařte je ve slupce v osolené vodě v hrnci 20 minut doměkka. Brambory sceďte a ještě vlažné je oloupejte. Nakrájejte je na kostičky 1 × 1 cm a dejte do velké mísy.
2. Očistěte 2 mrkve, červenou cibuli, 80 g celeru a petržel. Mrkev, celer a petržel vařte v hrnci ponořené ve vodě 15 minut doměkka. Zeleninu sceďte, nakrájejte na kostky 1 × 1 cm a přidejte do mísy k bramborám.
3. Do hrnce s vroucí vodou vložte 4 vejce a vařte je 12 minut. Vejce vyjměte z vody a nechte vychladnout. Oloupejte je, nakrájejte na kostičky a vsypte ke zbytku salátu. Nakrájejte 6 nakládaných okurek a připravenou červenou cibuli na 0,5cm kostičky a vsypte je k ostatním ingrediencím do mísy.
4. V misce smíchejte 2 lžíce láku z nakládaných okurek, 3 lžíce majonézy, 100 g bílého jogurtu a 2 lžičky hořčice. Dresinkem zalijte salát. Osolte a opepřete. Vše dohromady opatrně promíchejte, abyste neporušili tvar zeleniny. Nasekejte hrst pažitky nadrobno a ozdobte jí hotový bramborový salát. Přikryjte ho fólií a dejte chladit do lednice
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY