Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTiramisu trifle
Albert logoAlbert logo
  • Tiramisu trifle

Tiramisu trifle

Tiramisu trifle
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Želatina plátková 8 ks
  • Smetana ke šlehání 1055 ml
  • Likér kávový 125 ml
  • Mléko 500 ml
  • Cukr moučkový 110 g
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Korpus dortový 450 g
  • Čokoláda hořká 250 g
  • Káva 375 ml
  • Želatina plátková 8 ks
  • Smetana ke šlehání 1055 ml
  • Likér kávový 125 ml
  • Mléko 500 ml
  • Cukr moučkový 110 g
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Korpus dortový 450 g
  • Čokoláda hořká 250 g
  • Káva 375 ml

Příprava

1
Začněte kávovou panna cottou. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Šlehačku, mléko, cukr a vanilkový extrakt dejte do rendlíku, zamíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, vmíchejte želatinu a dobře rozmíchejte. Polovinu panna cotty rozdělte rovnoměrně do hezkých sklenek a nechte alespoň 1 hodinu chladit a tuhnout. Pokračujte čokoládovým krémem. V rendlíku rozpusťte čokoládu se smetanou. Míchejte, až bude poleva hladká. Nechte stranou chvíli vychladnout.
2
Hotový piškotový korpus vykrojte tak, aby tvarem „sedl“ do skleniček na pana cottu. Pokapejte ho espressem a navrch naneste čokoládový krém. Dejte ztuhnout do lednice. Pak navrch rozdělte zbývající panna cottu a dejte ještě na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou.
1
Začněte kávovou panna cottou. Želatinu připravte podle návodu na obalu. Šlehačku, mléko, cukr a vanilkový extrakt dejte do rendlíku, zamíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně, vmíchejte želatinu a dobře rozmíchejte. Polovinu panna cotty rozdělte rovnoměrně do hezkých sklenek a nechte alespoň 1 hodinu chladit a tuhnout. Pokračujte čokoládovým krémem. V rendlíku rozpusťte čokoládu se smetanou. Míchejte, až bude poleva hladká. Nechte stranou chvíli vychladnout.
2
Hotový piškotový korpus vykrojte tak, aby tvarem „sedl“ do skleniček na pana cottu. Pokapejte ho espressem a navrch naneste čokoládový krém. Dejte ztuhnout do lednice. Pak navrch rozdělte zbývající panna cottu a dejte ještě na hodinu do lednice. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.