Tilápie v bylinkovém pivním těstíčku s řeckým bramborovým salátem
Ingredience
200 g | baby okurek |
sůl | |
1 kg | malých brambor (gurmánské) |
250 g | řeckého jogurtu |
1 | svazek čerstvé pažitky |
pepř | |
1 | citron |
300 ml | světlého piva |
350 g | hladké mouky |
2 | snítky čerstvé hladkolisté petrželky |
2 | snítky čerstvého kopru |
2 | snítky čerstvé máty |
4 | filety tilápie Rybí trh Albert |
200 ml | řepkového oleje |
Postup přípravy
1. Omyjte a nakrájejte na plátky 200 g baby okurek. Posolte je, promíchejte a nechte 10 minut pustit tekutinu a poté slijte. Dejte vařit do osolené vody 1 kg malých brambor, poté je nechte vychladnout a oloupejte slupku. Nakrájejte na větší kousky a společně s okurkami je vložte do mísy. Přidejte 250 g řeckého jogurtu, nasekaný svazek pažitky, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z 1 citronu. Vše opatrně a důkladně promíchejte a dejte chladit do lednice.
2. Vlijte 300 ml piva do mísy, vsypte 250 g hladké mouky, osolte a vsypte nasekané 2 snítky petrželky, 2 snítky kopru a lístky ze 2 snítek máty. Hustota těstíčka by měla být jako hustší palačinkové těsto.
3. Omyjte a osušte 4 filety tilápie, rozkrojte je napůl a osolte. Obalte všechny kousky ryby ve 100 g hladké mouky. V hlubší pánvi rozehřejte 200 ml oleje na fritovací teplotu.
4. Kousky ryby vždy ponořte do těstíčka, vložte do rozehřátého oleje a smažte dozlatova. Na porci naservírujte 2 kousky osmažené ryby a podávejte na vychlazeném bramborovém salátu. Tato variace na tradiční vánoční večeři si získá vaše srdce.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY