Tartare z tuňáka s avokádem a praženým sezamem
Ingredience
500 g | steaku tuňáka Rybí trh |
2 | avokáda |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | stroužek česneku |
2 cm | zázvoru |
2 | lžíce sójové omáčky |
1 | citron |
1 | lžíce sladké chilli omáčky |
3 | lžíce sezamových semínek |
2 | jarní cibulky |
Postup přípravy
1. Nakrájejte 500 g tuňáka na asi centimetrové kostičky a na stejně velké kostičky nakrájejte také avokáda zbavená slupky i pecky. Každou surovinu dejte zvlášť do misky.
2. Na lžíci olivového oleje zlehka opečte oloupaný a nasekaný stroužek česneku a nadrobno nasekané 2 cm zázvoru. Dejte stranou do misky, přidejte 2 lžíce sójové omáčky, lžičku citronové šťávy, lžíci sladké chilli omáčky a promíchejte. Do směsi přidejte na kostky nakrájeného tuňáka a zasypte 3 lžícemi nasucho opražených sezamových semínek. Promíchejte a nechte 5 minut marinovat.
3. Nakrájejte najemno 2 jarní cibulky, přidejte je k avokádu, osolte a zakápněte lžící citronové šťávy. Připravte si kulaté tvořítko, položte jej na talíř a do spodní poloviny mírně namačkejte směs avokáda a jarní cibulky.
4. Druhou polovinu tvořítka naplňte marinovaným tuňákem a opět mírně umačkejte. Tvořítko opatrně vysuňte směrem nahoru, aby vám obě vrstvy zůstaly na sobě. Takto připravený tartar z tuňáka podávejte například s tortillovými chipsy nebo opečeným toustem. S tímto slavnostním předkrmem budete za hvězdu večera.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY