×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sýrový hamburger
nad 60 minut , Snadné ,

Sýrový hamburger

Co budu potřebovat

750 g mletého hovězího masa
2 kyselé okurky, nasekané najemno
sůl a pepř
velká hrst hladkolisté petržele, nasekané
2 chilli papričky, nasekané nahrubo
2 krajíčky chleba, zbavené kůrky
1 vejce, našlehané
6 hamburgerových housek nebo ciabatt
150 g sýra s modrou plísní
majonéza nebo kečup
100 g míchaného čerstvého salátu

Jak na to?

V míse smíchejte maso, okurky, sůl a pepř. V mixéru rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba. Rozmixovanou hmotu přidejte k masu, vmíchejte vejce a dobře propracujte. Z masového těsta vytvarujte 6 burgerů. Uprostřed každého vytlačte lžičkou důlek, aby se při grilování nenafoukl.
Rozpalte gril na vysoký žár. Burgery grilujte 3–4 minuty z každé strany. Poslední minutu opečte housky řeznou stranou k žáru. Housky rozložte na pracovní plochu, na spodní stranu dejte burger, na něj sýr, majonézu nebo kečup, salát a přiklopte vrškem housky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborový salát s okurkou a koprem

    Saláty 45 minut
  • Bulgur s avokádem a rajčaty

    Hlavní chod 30 minut
  • Burger s trhaným vepřovým

    Maso 60 minut