×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sýrový hamburger

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Sýrový hamburger

Co budete potřebovat

750 g mletého hovězího masa
2 kyselé okurky, nasekané najemno
sůl a pepř
velká hrst hladkolisté petržele, nasekané
2 chilli papričky, nasekané nahrubo
2 krajíčky chleba, zbavené kůrky
1 vejce, našlehané
6 hamburgerových housek nebo ciabatt
150 g sýra s modrou plísní
majonéza nebo kečup
100 g míchaného čerstvého salátu

Jak na to?

V míse smíchejte maso, okurky, sůl a pepř. V mixéru rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba. Rozmixovanou hmotu přidejte k masu, vmíchejte vejce a dobře propracujte. Z masového těsta vytvarujte 6 burgerů. Uprostřed každého vytlačte lžičkou důlek, aby se při grilování nenafoukl.
Rozpalte gril na vysoký žár. Burgery grilujte 3–4 minuty z každé strany. Poslední minutu opečte housky řeznou stranou k žáru. Housky rozložte na pracovní plochu, na spodní stranu dejte burger, na něj sýr, majonézu nebo kečup, salát a přiklopte vrškem housky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrový hamburger

Snadné Grilování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

750 g mletého hovězího masa
2 kyselé okurky, nasekané najemno
sůl a pepř
velká hrst hladkolisté petržele, nasekané
2 chilli papričky, nasekané nahrubo
2 krajíčky chleba, zbavené kůrky
1 vejce, našlehané
6 hamburgerových housek nebo ciabatt
150 g sýra s modrou plísní
majonéza nebo kečup
100 g míchaného čerstvého salátu

Jak na to?

V míse smíchejte maso, okurky, sůl a pepř. V mixéru rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba. Rozmixovanou hmotu přidejte k masu, vmíchejte vejce a dobře propracujte. Z masového těsta vytvarujte 6 burgerů. Uprostřed každého vytlačte lžičkou důlek, aby se při grilování nenafoukl.
Rozpalte gril na vysoký žár. Burgery grilujte 3–4 minuty z každé strany. Poslední minutu opečte housky řeznou stranou k žáru. Housky rozložte na pracovní plochu, na spodní stranu dejte burger, na něj sýr, majonézu nebo kečup, salát a přiklopte vrškem housky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty