×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sýrové těstoviny s květákem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Sýrové těstoviny s květákem

Co budete potřebovat

250 g těstovin, nejlépe kolínek
700 g květáku, zbaveného listů a rozděleného na růžičky
310 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání
240 g strouhané goudy
160 g strouhaného sýra parmazánového typu
sůl a čerstvě mletý pepř
210 g strouhanky z čerstvého pečiva
1 stroužek česneku, rozdrcený
hrst rozmarýnových lístků, nasekaných
50 g másla, rozpuštěného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu, na poslední 2 minuty přidejte květákové růžičky. Slijte a hrnec vraťte na plamen, přilijte mléko a smetanu, přidejte oba sýry, osolte a opepřete. Na mírném plameni přiveďte k varu, opatrně promíchávejte, aby se těstoviny a květák obalily směsí. Přendejte do zapékací mísy. Smíchejte strouhanku, česnek, rozmarýn a máslo a směs naneste na těstoviny. Pečte 15–20 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrové těstoviny s květákem

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

250 g těstovin, nejlépe kolínek
700 g květáku, zbaveného listů a rozděleného na růžičky
310 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání
240 g strouhané goudy
160 g strouhaného sýra parmazánového typu
sůl a čerstvě mletý pepř
210 g strouhanky z čerstvého pečiva
1 stroužek česneku, rozdrcený
hrst rozmarýnových lístků, nasekaných
50 g másla, rozpuštěného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu, na poslední 2 minuty přidejte květákové růžičky. Slijte a hrnec vraťte na plamen, přilijte mléko a smetanu, přidejte oba sýry, osolte a opepřete. Na mírném plameni přiveďte k varu, opatrně promíchávejte, aby se těstoviny a květák obalily směsí. Přendejte do zapékací mísy. Smíchejte strouhanku, česnek, rozmarýn a máslo a směs naneste na těstoviny. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty