×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Co budete potřebovat

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů
130 g másla
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce vody
1/2 lžičky jedlé sody
špetka skořice
lžička vanilkové esence
kompotované broskve

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou. Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Dezert Snadné Moučníky a koláče Velikonoce Vegetariánské Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů
130 g másla
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce vody
1/2 lžičky jedlé sody
špetka skořice
lžička vanilkové esence
kompotované broskve

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou. Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty