×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Co budete potřebovat

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů
130 g másla
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce vody
1/2 lžičky jedlé sody
špetka skořice
lžička vanilkové esence
kompotované broskve

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou. Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Dezert Snadné Moučníky a koláče Velikonoce Vegetariánské Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů
130 g másla
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce vody
1/2 lžičky jedlé sody
špetka skořice
lžička vanilkové esence
kompotované broskve

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou. Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty