×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Co budete potřebovat

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů
130 g másla
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce vody
1/2 lžičky jedlé sody
špetka skořice
lžička vanilkové esence
kompotované broskve

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou. Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Dezert Snadné Moučníky a koláče Velikonoce Vegetariánské Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů
130 g másla
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce vody
1/2 lžičky jedlé sody
špetka skořice
lžička vanilkové esence
kompotované broskve

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou. Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty