Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

7 lžic olivového oleje
1 šalotka
2 stroužky česneku
200 ml rajčatové passaty
50 g čerstvého rajčatového pesta
2 žluté papriky
300 g cherry rajčat keříkových
120 g černých oliv bez pecek
400 g bio fusilli z červené čočky chlazených
80 g slunečnicových semínek
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Do většího hrnce dejte vařit vodu. V kastrůlku rozehřejte 3 lžíce oleje a zpěňte oloupanou a najemno nasekanou šalotku, dokud nezesklovatí. Přidejte oloupané a rozmělněné 2 stroužky česneku, minutu restujte a přilijte 200 ml rajčatové passaty spolu s 50 g pesta ze sušených rajčat. Ztlumte plamen a nechte probublávat.
2. V pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje a zprudka v ní opečte na kousky pokrájené 2 papriky a 300 g cherry rajčátek. Mezitím nakrájejte na kolečka olivy a vsypte je k zelenině.
3. V další pánvičce opražte nasucho 80 g slunečnicových semínek dozlatova a dejte je stranou. Připravenou vroucí vodu osolte a vsypte do ní těstoviny. Vařte přibližně 2 minuty do změknutí a poté je sceďte a vraťte do hrnce.
4. K těstovinám vlijte připravenou rajčatovou omáčku a promíchejte, případně přisolte. Nakonec vmíchejte opečenou zeleninu. Před podáváním posypte praženými semínky a ozdobte lístky čerstvé bazalky. Tyto těstoviny rozzáří váš den.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty