Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyStir-fry z vepřové plece
Albert logoAlbert logo
  • Stir-fry z vepřové plece
Stir-fry z vepřové plece

Stir-fry z vepřové plece

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřová plec 500 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Rýže basmati 320 g
  • Zázvor 6 cm
  • Sojová omáčka 6 plž
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Škrob bramborový 240 g
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Rajský protlak 140 g
  • Vinný bílý ocet 200 ml
  • Voda 140 ml
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Chilli vločky 2 člž
  • Cukr třtinový 200 g
  • Vepřová plec 500 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Rýže basmati 320 g
  • Zázvor 6 cm
  • Sojová omáčka 6 plž
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Škrob bramborový 240 g
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Rajský protlak 140 g
  • Vinný bílý ocet 200 ml
  • Voda 140 ml
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.

Příprava

1
Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
2
Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3
 Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
4
K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
5
Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
6
V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriku, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.
1
Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
2
Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3
 Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
4
K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
5
Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
6
V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriku, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.