Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Staročeské lokše

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka

Staročeské lokše

Co budete potřebovat

1 kg brambor typu C
300 g hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce sádla

Jak na to?

1. Brambory ve slupce pečte po dobu 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Nechte je vychladnout a poté oloupejte. Prolisujte je v lisu na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle. Na vále nastrouhané brambory prosolte a zaprašte 250 g mouky. Zpracujte těsto a v případě potřeby přidejte mouku. Na pomoučeném vále vyválejte placky zhruba o průměru 25 cm.

2. Rozehřejte litinovou pánev, tál nebo přímo samotnou plotnu. Lokše opékejte nasucho z obou stran, vždy dokud se na plackách neobjeví puchýře.

3. Hotové, ještě horké placky pomažte vyškvařeným sádlem, ideálně tím, které se vypeklo při pečení husy, a servírujte k pečínce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Staročeské lokše

Příloha Velmi snadné Česká Sváteční Bez laktózy Magazín 11/2020 Počet porcí: 8
(0)

Co budete potřebovat

1 kg brambor typu C
300 g hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce sádla

Jak na to?

1. Brambory ve slupce pečte po dobu 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Nechte je vychladnout a poté oloupejte. Prolisujte je v lisu na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle. Na vále nastrouhané brambory prosolte a zaprašte 250 g mouky. Zpracujte těsto a v případě potřeby přidejte mouku. Na pomoučeném vále vyválejte placky zhruba o průměru 25 cm.

2. Rozehřejte litinovou pánev, tál nebo přímo samotnou plotnu. Lokše opékejte nasucho z obou stran, vždy dokud se na plackách neobjeví puchýře.

3. Hotové, ještě horké placky pomažte vyškvařeným sádlem, ideálně tím, které se vypeklo při pečení husy, a servírujte k pečínce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka

Inspirujte se podobnými recepty