×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Srolovaný čokoládový dort

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Srolovaný čokoládový dort

Co budete potřebovat

Na korpus
60 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
špetka soli
3 velká vejce, pokojové teploty
50 g cukru + trocha na posypání
pečicího papíru
Na nutellovou náplň
120 ml smetany ke šlehání
120 g nutelly
Na čokoládovo-máslový krém
100 g změklého másla
100 g čokolády, rozpuštěné a vychladlé
1 lžíce espressa nebo silné kávy,
vychladlé
1 lžíce nutelly pokojové teploty
Na ozdobu
čokoládové bonbony
ostružiny
jedlé květy
růžová sůl

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 225°C a vyložím plech pečicím papírem. V míse smíchám mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl a zatím odložím stranou. Vejce a cukr utřu do světlé nadýchané pěny, trvá to alespoň 5 minut, do ní pak proseji mouku a vše opatrně dohladka promíchám. Směs rozetřu rovnoměrně na plech a peču 6–7 minut. Zatímco se těsto peče, připravím si na pracovní plochu kus pečicího papíru o něco větší, než bude upečený piškot, a posypu ho zlehka cukrem.
Z trouby vyndám upečený dvoucentimetrový plát a opatrně ho otočím vrchní stranou na cukrem posypaný pečicí papír. Pak opatrně stáhnu papír, na kterém se korpus pekl, a nechám ho úplně vychladnout.
Připravím si nutellový krém. Smetanu ušlehám skoro dotuha, pak přidám nutellu a došlehám. Nutellovou šlehačku rozetřu po celém povrchu upečeného piškotu. Ten pak podélně rozříznu na dva stejně široké pruhy. Sroluji první pruh, hned na jeho konec připojím druhý pruh a sroluji jako roládu. Zarolované „kolo“ – o průměru 12–15 cm, pak jednoduše převrátím nastojato na prkénko nebo dortový podnos, omotám ho po obvodu potravinářskou fólií a dám do ledničky.
Připravím si máslový krém. Máslo utřu do nadýchaného krému. Přimíchám rozpuštěnou čokoládu, kávu a nutellu a třu dohladka. Pokud je krém příliš řídký, dám ho na chvilku do ledničky. Krém nejprve rozetřu stěrkou v tenké vrstvě na povrch dortu a dám na čtvrt hodiny do lednice. Pak potřu boky dortu. Ozdobím bonbony, ostružinami a jedlými květy a trochou růžové soli – to jen pro odvážné.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Srolovaný čokoládový dort

Dezert Snadné Sladká jídla Pečení Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

Na korpus
60 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
špetka soli
3 velká vejce, pokojové teploty
50 g cukru + trocha na posypání
pečicího papíru
Na nutellovou náplň
120 ml smetany ke šlehání
120 g nutelly
Na čokoládovo-máslový krém
100 g změklého másla
100 g čokolády, rozpuštěné a vychladlé
1 lžíce espressa nebo silné kávy,
vychladlé
1 lžíce nutelly pokojové teploty
Na ozdobu
čokoládové bonbony
ostružiny
jedlé květy
růžová sůl

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 225°C a vyložím plech pečicím papírem. V míse smíchám mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl a zatím odložím stranou. Vejce a cukr utřu do světlé nadýchané pěny, trvá to alespoň 5 minut, do ní pak proseji mouku a vše opatrně dohladka promíchám. Směs rozetřu rovnoměrně na plech a peču 6–7 minut. Zatímco se těsto peče, připravím si na pracovní plochu kus pečicího papíru o něco větší, než bude upečený piškot, a posypu ho zlehka cukrem.
Z trouby vyndám upečený dvoucentimetrový plát a opatrně ho otočím vrchní stranou na cukrem posypaný pečicí papír. Pak opatrně stáhnu papír, na kterém se korpus pekl, a nechám ho úplně vychladnout.
Připravím si nutellový krém. Smetanu ušlehám skoro dotuha, pak přidám nutellu a došlehám. Nutellovou šlehačku rozetřu po celém povrchu upečeného piškotu. Ten pak podélně rozříznu na dva stejně široké pruhy. Sroluji první pruh, hned na jeho konec připojím druhý pruh a sroluji jako roládu. Zarolované „kolo“ – o průměru 12–15 cm, pak jednoduše převrátím nastojato na prkénko nebo dortový podnos, omotám ho po obvodu potravinářskou fólií a dám do ledničky.
Připravím si máslový krém. Máslo utřu do nadýchaného krému. Přimíchám rozpuštěnou čokoládu, kávu a nutellu a třu dohladka. Pokud je krém příliš řídký, dám ho na chvilku do ledničky. Krém nejprve rozetřu stěrkou v tenké vrstvě na povrch dortu a dám na čtvrt hodiny do lednice. Pak potřu boky dortu. Ozdobím bonbony, ostružinami a jedlými květy a trochou růžové soli – to jen pro odvážné.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat