×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Srolovaný čokoládový dort

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Srolovaný čokoládový dort

Co budete potřebovat

Na korpus
60 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
špetka soli
3 velká vejce, pokojové teploty
50 g cukru + trocha na posypání
pečicího papíru
Na nutellovou náplň
120 ml smetany ke šlehání
120 g nutelly
Na čokoládovo-máslový krém
100 g změklého másla
100 g čokolády, rozpuštěné a vychladlé
1 lžíce espressa nebo silné kávy,
vychladlé
1 lžíce nutelly pokojové teploty
Na ozdobu
čokoládové bonbony
ostružiny
jedlé květy
růžová sůl

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 225°C a vyložím plech pečicím papírem. V míse smíchám mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl a zatím odložím stranou. Vejce a cukr utřu do světlé nadýchané pěny, trvá to alespoň 5 minut, do ní pak proseji mouku a vše opatrně dohladka promíchám. Směs rozetřu rovnoměrně na plech a peču 6–7 minut. Zatímco se těsto peče, připravím si na pracovní plochu kus pečicího papíru o něco větší, než bude upečený piškot, a posypu ho zlehka cukrem.
Z trouby vyndám upečený dvoucentimetrový plát a opatrně ho otočím vrchní stranou na cukrem posypaný pečicí papír. Pak opatrně stáhnu papír, na kterém se korpus pekl, a nechám ho úplně vychladnout.
Připravím si nutellový krém. Smetanu ušlehám skoro dotuha, pak přidám nutellu a došlehám. Nutellovou šlehačku rozetřu po celém povrchu upečeného piškotu. Ten pak podélně rozříznu na dva stejně široké pruhy. Sroluji první pruh, hned na jeho konec připojím druhý pruh a sroluji jako roládu. Zarolované „kolo“ – o průměru 12–15 cm, pak jednoduše převrátím nastojato na prkénko nebo dortový podnos, omotám ho po obvodu potravinářskou fólií a dám do ledničky.
Připravím si máslový krém. Máslo utřu do nadýchaného krému. Přimíchám rozpuštěnou čokoládu, kávu a nutellu a třu dohladka. Pokud je krém příliš řídký, dám ho na chvilku do ledničky. Krém nejprve rozetřu stěrkou v tenké vrstvě na povrch dortu a dám na čtvrt hodiny do lednice. Pak potřu boky dortu. Ozdobím bonbony, ostružinami a jedlými květy a trochou růžové soli – to jen pro odvážné.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Srolovaný čokoládový dort

Dezert Snadné Sladká jídla Pečení Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

Na korpus
60 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
špetka soli
3 velká vejce, pokojové teploty
50 g cukru + trocha na posypání
pečicího papíru
Na nutellovou náplň
120 ml smetany ke šlehání
120 g nutelly
Na čokoládovo-máslový krém
100 g změklého másla
100 g čokolády, rozpuštěné a vychladlé
1 lžíce espressa nebo silné kávy,
vychladlé
1 lžíce nutelly pokojové teploty
Na ozdobu
čokoládové bonbony
ostružiny
jedlé květy
růžová sůl

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 225°C a vyložím plech pečicím papírem. V míse smíchám mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl a zatím odložím stranou. Vejce a cukr utřu do světlé nadýchané pěny, trvá to alespoň 5 minut, do ní pak proseji mouku a vše opatrně dohladka promíchám. Směs rozetřu rovnoměrně na plech a peču 6–7 minut. Zatímco se těsto peče, připravím si na pracovní plochu kus pečicího papíru o něco větší, než bude upečený piškot, a posypu ho zlehka cukrem.
Z trouby vyndám upečený dvoucentimetrový plát a opatrně ho otočím vrchní stranou na cukrem posypaný pečicí papír. Pak opatrně stáhnu papír, na kterém se korpus pekl, a nechám ho úplně vychladnout.
Připravím si nutellový krém. Smetanu ušlehám skoro dotuha, pak přidám nutellu a došlehám. Nutellovou šlehačku rozetřu po celém povrchu upečeného piškotu. Ten pak podélně rozříznu na dva stejně široké pruhy. Sroluji první pruh, hned na jeho konec připojím druhý pruh a sroluji jako roládu. Zarolované „kolo“ – o průměru 12–15 cm, pak jednoduše převrátím nastojato na prkénko nebo dortový podnos, omotám ho po obvodu potravinářskou fólií a dám do ledničky.
Připravím si máslový krém. Máslo utřu do nadýchaného krému. Přimíchám rozpuštěnou čokoládu, kávu a nutellu a třu dohladka. Pokud je krém příliš řídký, dám ho na chvilku do ledničky. Krém nejprve rozetřu stěrkou v tenké vrstvě na povrch dortu a dám na čtvrt hodiny do lednice. Pak potřu boky dortu. Ozdobím bonbony, ostružinami a jedlými květy a trochou růžové soli – to jen pro odvážné.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty