Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g hořké čokolády (70 %)
200 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
200 g třtinového cukru
3 vejce
100 g hladké mouky
30 g holandského kakaa
12 slaných preclíčků
12 červených lentilek
24 bonbonů Mentos

Postup přípravy

1. Nalámejte 200 g čokolády do žáruvzdorné misky a nad vodní lázní ji rozpusťte. Vsypte na kostky nakrájejte máslo a promíchejte. Přidejte vanilkový extrakt, cukr a promíchejte spolu s vejci. Pak prosejte mouku a kakao a vše dobře promíchejte.

2. Hotové těsto přelijte do zapékací misky o rozměru 20 × 30 cm vyložené pečicím papírem a pečte v troubě na 200 °C po dobu 25 minut.

3. Po upečení nechte zcela vychladnout na mřížce mimo troubu a pak brownies rozkrájejte na kousky 4 × 6 cm.

4. Zbylých 50 g čokolády rozpusťte nad vodní lázní a přelijte do cukrářského pytlíku. Odstřihněte malou část špičky a na brownies pomocí čokolády přilepte vždy dva preclíky jako paroží. Podobně připevněte červené lentilky jako sobí nosík a nakonec bílé bonbony jako sobí očka. Na ta nakreslete čokoládou i oční panenky a sobíci jsou hotoví.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty