Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySnadný boršč
Albert logoAlbert logo
  • Snadný boršč
Snadný boršč

Snadný boršč

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřová kýta 150 g
  • Hovězí polévková směs 150 g
  • Kuřecí prsní řízky 150 g
  • Rajče 5 ks
  • Červená řepa 3 ks
  • Mrkev 3 ks
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Cibule 3 ks
  • Zelí bílé 500 g
  • Nové koření 7 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Sůl 1 člž
  • Pepř
  • Pepř celý 7 ks
  • Vepřová kýta 150 g
  • Hovězí polévková směs 150 g
  • Kuřecí prsní řízky 150 g
  • Rajče 5 ks
  • Červená řepa 3 ks
  • Mrkev 3 ks
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Cibule 3 ks
  • Zelí bílé 500 g
  • Nové koření 7 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Sůl 1 člž
  • Pepř
  • Pepř celý 7 ks

Příprava

1
Maso vložte do studené vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a na mírném ohni uvařte doměkka. Trvá to zhruba hodinu až hodinu a půl. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a vývar přeceďte.
2
Zatímco se maso vaří, připravte si zeleninu. Rajčata nakrájejte na větší kusy, mrkev a řepu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na plátky a zelí nakrouhejte na nudličky.
3
V polévkovém hrnci rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm cibuli. Přidejte polovinu strouhané řepy a mrkve a opékejte dalších pět minut. Nechte prozatím stranou.
4
Zbylou řepu a mrkev dejte do hrnce, přihoďte rajčata, zelí a koření, zalijte vývarem a vařte 20 minut do změknutí. Vmíchejte dvě lžíce octa a poté přidejte opečenou zeleninu, maso nakrájené na nudličky a už jenom prohřejte.
5
Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu soli a pepře na dochucení.
1
Maso vložte do studené vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a na mírném ohni uvařte doměkka. Trvá to zhruba hodinu až hodinu a půl. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a vývar přeceďte.
2
Zatímco se maso vaří, připravte si zeleninu. Rajčata nakrájejte na větší kusy, mrkev a řepu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na plátky a zelí nakrouhejte na nudličky.
3
V polévkovém hrnci rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm cibuli. Přidejte polovinu strouhané řepy a mrkve a opékejte dalších pět minut. Nechte prozatím stranou.
4
Zbylou řepu a mrkev dejte do hrnce, přihoďte rajčata, zelí a koření, zalijte vývarem a vařte 20 minut do změknutí. Vmíchejte dvě lžíce octa a poté přidejte opečenou zeleninu, maso nakrájené na nudličky a už jenom prohřejte.
5
Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu soli a pepře na dochucení.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.