1
Maso vložte do studené vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a na mírném ohni uvařte doměkka. Trvá to zhruba hodinu až hodinu a půl. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a vývar přeceďte.
2
Zatímco se maso vaří, připravte si zeleninu. Rajčata nakrájejte na větší kusy, mrkev a řepu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na plátky a zelí nakrouhejte na nudličky.
3
V polévkovém hrnci rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm cibuli. Přidejte polovinu strouhané řepy a mrkve a opékejte dalších pět minut. Nechte prozatím stranou.
4
Zbylou řepu a mrkev dejte do hrnce, přihoďte rajčata, zelí a koření, zalijte vývarem a vařte 20 minut do změknutí. Vmíchejte dvě lžíce octa a poté přidejte opečenou zeleninu, maso nakrájené na nudličky a už jenom prohřejte.
5
Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu soli a pepře na dochucení.
1
Maso vložte do studené vody, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Potom stáhněte teplotu a na mírném ohni uvařte doměkka. Trvá to zhruba hodinu až hodinu a půl. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a vývar přeceďte.
2
Zatímco se maso vaří, připravte si zeleninu. Rajčata nakrájejte na větší kusy, mrkev a řepu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na plátky a zelí nakrouhejte na nudličky.
3
V polévkovém hrnci rozehřejte slunečnicový olej a opečte na něm cibuli. Přidejte polovinu strouhané řepy a mrkve a opékejte dalších pět minut. Nechte prozatím stranou.
4
Zbylou řepu a mrkev dejte do hrnce, přihoďte rajčata, zelí a koření, zalijte vývarem a vařte 20 minut do změknutí. Vmíchejte dvě lžíce octa a poté přidejte opečenou zeleninu, maso nakrájené na nudličky a už jenom prohřejte.
5
Pokud by bylo potřeba, přidejte trochu soli a pepře na dochucení.