Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce hladké mouky
250 ml veganské smetany
200 g uzeného tempehu
40 g strouhanky
60 ml olivového oleje
1 cibule
2 mrkve
2 červené papriky
1 lžíce sladké papriky
1 cuketa
sůl, pepř
240 g rýže
1 jarní cibulka
1 lžička chilli vloček
1 lžička černého sezamového semínka

Postup přípravy

1. Metličkou rozmíchejte 4 lžíce mouky ve 100 ml veganské smetany. Tempeh obalte v moučné směsi a poté ve strouhance. V pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje a smažte z obou stran dozlatova. Dejte do trouby vyhřáté na 70 °C, aby tempeh zůstal teplý.
2. V pánvi rozehřejte 30 ml oleje a oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli opečte dosklovata. Přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a 2 nadrobno nakrájené papriky. Restujte 5 minut, přisypte lžíci sladké papriky a restujte další minutu. Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu, zalijte 350 ml vody a pomalu vařte 10 minut.
3. Vše rozmixujte, přidejte 150 ml veganské smetany a dochuťte solí a pepřem.
4. Omáčku servírujte s rýží připravenou podle návodu na obalu a pokrájeným smaženým tempehem. Ozdobte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou, špetkou chilli vloček a můžete dozdobit sezamovým semínkem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty