ReceptySlavnostní tiramisu do skleniček
Albert logoAlbert logo
  • Slavnostní tiramisu do skleniček

Slavnostní tiramisu do skleniček

Slavnostní tiramisu do skleniček
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vaječný žloutek 200 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Mascarpone 300 g
  • Smetana ke šlehání 100 g
  • Espresso 250 ml
  • Piškoty cukrářské 200 g
  • Kakao holandské 5 g
  • Vaječný žloutek 200 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Mascarpone 300 g
  • Smetana ke šlehání 100 g
  • Espresso 250 ml
  • Piškoty cukrářské 200 g
  • Kakao holandské 5 g

Příprava

  1. 1
    Nachystejte si 10 vajec, u kterých oddělte žloutky od bílků. 200 g žloutků dejte do žáruvzdorné mísy nad vodní lázeň, přidejte 100 g moučkového cukru a zahřejte na 82–84 °C. Směs vyšlehejte do husté pěny a odstavte.
  2. 2
    Do další mísy připravte 300 g mascarpone a postupně metličkou zapracujte připravenou žloutkovou směs. Nakonec po částech stěrkou přidejte 100 g vyšlehané smetany.
  3. 3
    Připravte z 250 ml silné kávy kávovou lázeň a nechte ji vychladnout. Pár kousků piškotů nalámejte, namočte do kávy z obou stran a vložte na dno připravených skleniček. Poté naneste hotový krém, poklaďte další vrstvou piškotů namočených v kávě a opět překryjte krémem.
  4. 4
    Hotové tiramisu dejte chladit do lednice alespoň na 4 hodiny nebo ideálně přes noc. Před podáváním lehce poprašte kakaem. Efektní dezert můžete servírovat třeba na slavnostní svatomartinskou nebo štědrovečerní večeři.
  1. 1
    Nachystejte si 10 vajec, u kterých oddělte žloutky od bílků. 200 g žloutků dejte do žáruvzdorné mísy nad vodní lázeň, přidejte 100 g moučkového cukru a zahřejte na 82–84 °C. Směs vyšlehejte do husté pěny a odstavte.
  2. 2
    Do další mísy připravte 300 g mascarpone a postupně metličkou zapracujte připravenou žloutkovou směs. Nakonec po částech stěrkou přidejte 100 g vyšlehané smetany.
  3. 3
    Připravte z 250 ml silné kávy kávovou lázeň a nechte ji vychladnout. Pár kousků piškotů nalámejte, namočte do kávy z obou stran a vložte na dno připravených skleniček. Poté naneste hotový krém, poklaďte další vrstvou piškotů namočených v kávě a opět překryjte krémem.
  4. 4
    Hotové tiramisu dejte chladit do lednice alespoň na 4 hodiny nebo ideálně přes noc. Před podáváním lehce poprašte kakaem. Efektní dezert můžete servírovat třeba na slavnostní svatomartinskou nebo štědrovečerní večeři.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Pokud nemáte čas, přijďte si do Albertu pro hotové excelentní tiramisu bez práce.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.