Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Slavnostní pečená husa na svatého Martina i Štěpána

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 1 husa Magazín 11/2022
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 1 husa Magazín 11/2022

Ingredience

1 chlazená husa
sůl
1 česnek
2 jablka
1 pomeranč
100 g cukru
4 lžíce sójové omáčky
1 lžička mleté papriky
2 bobkové listy
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

1. Husu omyjte a osušte papírovou utěrkou. Konce křídel a přebytečnou kůži odřízněte. Husu pořádně nasolte zvenčí i zevnitř. Dejte ji do hlubokého pekáče, konce stehen svažte k sobě potravinářským provázkem a pečte v troubě 60 minut na 140 °C. Husu polévejte postupně vypékaným sádlem. Pak zvyšte teplotu na 160 °C a pečte dalších 60 minut a vždy po 15 minutách přelévejte sádlem. Přebytečné sádlo naběračkou z pekáče odeberte. Do pekáče přidejte rozpůlený česnek, na poloviny rozkrojená 2 jablka a půlkolečka z pomeranče. Teplotu zvyšte na 180 °C a dále pečte.
2. Do pánve nasypte 100 g cukru a nechte rozpustit na karamel. Karamel stáhněte z plotny, opatrně přilijte 4 lžíce sójové omáčky a přidejte lžičku mleté papriky. Stěrkou promíchejte dohladka. Směsí potírejte husu každých 15 minut a dopékejte při 180 °C poslední hodinu.
3. Husu po upečení vyjměte z trouby na chladicí mřížku. Vypečené sádlo opatrně slijte do omáčníku. Provázkem svažte 2 bobkové listy, 2 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu. Bylinky vložte mezi svázaná pečená stehna na ozdobu.
4. Husu přendejte na servírovací talíř a dozdobte ji kolem pečenou přílohou z česneku, jablek a pomerančů. Slavnostní pečínku můžete podávat s bramborovými knedlíky nebo lokšemi.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png