
Sezamové kuře
Ingredience
2 | kuřecí prsa bez kůže |
olej | |
2 | lžíce sezamových semínek |
2 | jarní cibulky |
Na marinádu: | |
---|---|
1 | lžička kuřecího bujonu |
¼ | lžičky soli |
½ | lžičky sezamového oleje |
mletý bílý pepř | |
¼ | lžičky cukru |
1 | lžíce sherry |
Na těstíčko: | |
65 g | hladké mouky |
1 | lžička kypřicího prášku |
3 | lžíce kukuřičného škrobu |
1 | vejce |
sůl | |
1 | lžíce slunečnicového oleje |
Na omáčku: | |
3 | lžíce medu |
2 | lžíce krupicového cukru |
sůl | |
2 | lžíce kečupu |
1 | lžíce bílého vinného octa |
Postup přípravy
Všechny suroviny na marinádu smíchejte v míse a přidejte do ní kuřecí maso pokrájené na kostičky. Dejte na půl hodiny do lednice. Mezitím v jiné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, škrob, vejce, sůl a olej, přidejte asi 125 ml vody, abyste získali těsto o něco hustší, než je palačinkové. Dejte stranou. Každý kousek masa namočte pomocí hůlek do těstíčka, aby se v něm dobře obalilo, a smažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 4 minuty. Kousky masa nechte okapat na papírové utěrce. Všechny přísady na omáčku přiveďte k varu v pánvi wok a nechte probublávat do zhoustnutí. Sejměte z ohně a do omáčky dejte kousky masa, opatrně promíchejte a přidejte sezamová semínka i jarní cibulku nakrájenou na šikmé plátky.
Tip – Kečup, sojová nebo hoisin omáčka budou ke kuřeti skvělé.