Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 kuřecí prsa bez kůže
olej
2 lžíce sezamových semínek
2 jarní cibulky
Na marinádu:
1 lžička kuřecího bujonu
¼ lžičky soli
½ lžičky sezamového oleje
mletý bílý pepř
¼ lžičky cukru
1 lžíce sherry
Na těstíčko:
65 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce
sůl
1 lžíce slunečnicového oleje
Na omáčku:
3 lžíce medu
2 lžíce krupicového cukru
sůl
2 lžíce kečupu
1 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Všechny suroviny na marinádu smíchejte v míse a přidejte do ní kuřecí maso pokrájené na kostičky. Dejte na půl hodiny do lednice. Mezitím v jiné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, škrob, vejce, sůl a olej, přidejte asi 125 ml vody, abyste získali těsto o něco hustší, než je palačinkové. Dejte stranou. Každý kousek masa namočte pomocí hůlek do těstíčka, aby se v něm dobře obalilo, a smažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 4 minuty. Kousky masa nechte okapat na papírové utěrce. Všechny přísady na omáčku přiveďte k varu v pánvi wok a nechte probublávat do zhoustnutí. Sejměte z ohně a do omáčky dejte kousky masa, opatrně promíchejte a přidejte sezamová semínka i jarní cibulku nakrájenou na šikmé plátky.
Tip – Kečup, sojová nebo hoisin omáčka budou ke kuřeti skvělé.

Pomohl vám recept?
16hodnocení4

Další videorecepty