×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát z krůtího masa

Další recepty a články

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se...
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Salát z krůtího masa

Co budete potřebovat

2 vykostěná krůtí stehna
sůl, pepř
3 plátky másla
400 g ledového salátu
200 g baby špenátu
300 g nakládané kukuřice
2 mrkve
1 salátová okurka
2 červené řepy
1 červená cibule
šťáva z 1 citronu
hrst mátových lístků
BAZALKOVÝ DRESINK:
4 lžíce mandlí
1⁄2 stroužku česneku
sůl, pepř
1 hrst bazalky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce parmazánu
2 lžíce citronové šťávy
300 g zakysané smetany

Jak na to?

1. Krůtí stehna podélně nakrájejte, osolte a opepřete. V hrnci vhodném na pečení rozpusťte 1 plátek másla a opečte maso z obou stran. Přidejte zbylé máslo, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15–20 minut.
2. Natrhejte salát a vložte do misky se špenátem. Posypte kukuřicí a plátky nastrouhané mrkve a okurky. Přidejte řepu a cibuli nakrájenou na tenká kolečka.
3. Hotové maso nechte vychladnout a natrhejte na menší kousky. Položte na salát, pokapejte citronovou šťávou a posypte mátou.
4. V robotu rozmixujte nasucho opražené mandle, česnek, sůl, pepř, bazalku, olej, parmazán a citronovou šťávu. Smíchejte se smetanou a podávejte jako dresink k salátu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z krůtího masa

Hlavní chod Velmi snadné Česká Saláty Bezlepkové Magazín 1/2019
(0)

Co budete potřebovat

2 vykostěná krůtí stehna
sůl, pepř
3 plátky másla
400 g ledového salátu
200 g baby špenátu
300 g nakládané kukuřice
2 mrkve
1 salátová okurka
2 červené řepy
1 červená cibule
šťáva z 1 citronu
hrst mátových lístků
BAZALKOVÝ DRESINK:
4 lžíce mandlí
1⁄2 stroužku česneku
sůl, pepř
1 hrst bazalky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce parmazánu
2 lžíce citronové šťávy
300 g zakysané smetany

Jak na to?

1. Krůtí stehna podélně nakrájejte, osolte a opepřete. V hrnci vhodném na pečení rozpusťte 1 plátek másla a opečte maso z obou stran. Přidejte zbylé máslo, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15–20 minut.
2. Natrhejte salát a vložte do misky se špenátem. Posypte kukuřicí a plátky nastrouhané mrkve a okurky. Přidejte řepu a cibuli nakrájenou na tenká kolečka.
3. Hotové maso nechte vychladnout a natrhejte na menší kousky. Položte na salát, pokapejte citronovou šťávou a posypte mátou.
4. V robotu rozmixujte nasucho opražené mandle, česnek, sůl, pepř, bazalku, olej, parmazán a citronovou šťávu. Smíchejte se smetanou a podávejte jako dresink k salátu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Inspirujte se podobnými recepty