Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Salát z kořenové zeleniny s pohankou

Salát z kořenové zeleniny s pohankou

Ingredience

200 g pohanky
1 l zeleninového vývaru
5 mrkví
5 petrželí
1 celer
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 lžička kari
chilli
1 lžička vinného octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička medu
1 skyr
1 bio citron
1 hrst čerstvé petrželky
1 hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. Pohanku uvařte ve vývaru dle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a dejte stranou.

2. Kořenovou zeleninu očistěte a omyjte. Mrkev a petržel podélně rozpulte. Celer rozčtvrťte a nakrájejte na plátky široké 5 mm. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Celer spolu s mrkví a cibulí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte kari kořením a špetkou chilli. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 25 minut do změknutí.

3. Petržel nakrájejte na tenké nudličky a vložte do misky. Zakápněte octem, lžící olivového oleje, přidejte hořčici a med a vše dobře zamíchejte. Nechte marinovat.

4. Pečenou zeleninu vyndejte z trouby. Dvě poloviny mrkve dejte do mixéru spolu se skyrem, polovinou nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem. Rozmixujte na hladký dip.

5. Lístky petrželky omyjte a nasekejte. Přidejte k pohance spolu se zbylou nastrouhanou kůrou z citronu a citronovou šťávou. Dobře promíchejte a servírujte na talíře.

6. Pohanku posypte natrhaným koriandrem, přidejte teplou pečenou zeleninu, marinovanou petržel a ozdobte dipem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení3

Další videorecepty