Salát z kořenové zeleniny s pohankou
Ingredience
200 g | pohanky |
1 l | zeleninového vývaru |
5 | mrkví |
5 | petrželí |
1 | celer |
1 | cibule |
2 | lžíce olivového oleje |
sůl, pepř | |
1 | lžička kari |
chilli | |
1 | lžička vinného octa |
1 | lžička hrubozrnné hořčice |
1 | lžička medu |
1 | skyr |
1 | bio citron |
1 | hrst čerstvé petrželky |
1 | hrst čerstvého koriandru |
Postup přípravy
1. Pohanku uvařte ve vývaru dle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a dejte stranou.
2. Kořenovou zeleninu očistěte a omyjte. Mrkev a petržel podélně rozpulte. Celer rozčtvrťte a nakrájejte na plátky široké 5 mm. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Celer spolu s mrkví a cibulí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte kari kořením a špetkou chilli. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 25 minut do změknutí.
3. Petržel nakrájejte na tenké nudličky a vložte do misky. Zakápněte octem, lžící olivového oleje, přidejte hořčici a med a vše dobře zamíchejte. Nechte marinovat.
4. Pečenou zeleninu vyndejte z trouby. Dvě poloviny mrkve dejte do mixéru spolu se skyrem, polovinou nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem. Rozmixujte na hladký dip.
5. Lístky petrželky omyjte a nasekejte. Přidejte k pohance spolu se zbylou nastrouhanou kůrou z citronu a citronovou šťávou. Dobře promíchejte a servírujte na talíře.
6. Pohanku posypte natrhaným koriandrem, přidejte teplou pečenou zeleninu, marinovanou petržel a ozdobte dipem.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY