
Salát z grilovaných lusků
Postup přípravy
1. Omyjte 300 g hráškových lusků, dejte je do mísy, pokapejte lžící olivového oleje a promíchejte. Gril rozpalte na střední žár. Lusky přímo na grilu opečte z obou stran 2 minuty. Pak je sundejte z grilu a nechte chvilku vychladnout, rozpulte je a vraťte do mísy.
2. Do mísy přidejte také šťávu z ½ citronu, 2 lžíce olivového oleje a opepřete. Okurku omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a přidejte k hrášku. Nakonec vsypte omytý baby špenát, lístky máty, vše promíchejte a dochuťte solí.
3. Salát přendejte na servírovací talíř nebo tác a ozdobte ho plátky citronu a natrhanou mozzarellou. Vychlaďte ho pár minut v lednici.
4. Salát podávejte jako lehkou večeři.
Pomohl vám recept?
4hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod