×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát niçoise
15 minut , Velmi snadné , Řecká , Saláty ,

Salát niçoise

Co budu potřebovat

100 g zelených fazolových lusků
4 vejce
4 středně velké brambory, uvařené ve slupce, nakrájené na plátky
2 velké hrsti čerstvého baby špenátu
8 cherry rajčat, přepůlených
2 plechovky tuňáka v olivovém oleji
4 řezy z ančoviček
16 černých oliv
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
sůl

Jak na to?

Zelené fazolky dejte na minutu do vroucí vody a pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Vejce uvařte natvrdo, nechte lehce zchladnout a pak je oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Ve velké míse smíchejte brambory, fazolky, baby špenát, rajčata, tuňáka, ančovičky a olivy. Olivový olej smíchejte s octem a zálivkou přelijte salát. Opět promíchejte a podle chuti dosolte. Podávejte s vajíčky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Těstoviny s Lučinou, šalotkou a rajčaty

    15 minut
  • Zmrzlina z Lučiny

    Sladká jídla 15 minut
  • Hráškové suflé s parmazánem

    60 minut