Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Rozinkový dort

Další recepty a články

Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy

Rozinkový dort

Co budete potřebovat

125 g másla + na vymazání
175 g krupicového cukru
375 g obyčejných rozinek,
propláchnutých
250 g sultánek, propláchnutých
4 nálevové sáčky čaje Earl Grey
šťáva a kůra ze 2 limetek
1 lžička jedlé sody
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
do pečiva
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového
oříšku
špetka soli
2 vejce, rozšlehaná
60 g loupaných mandlí

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo s cukrem, rozinkami, 250 ml vody, čajovými sáčky, limetkovou šťávou a kůrou a jedlou sodou. Přiveďte k varu a nechte 5 minut mírně probublávat. Odstavte z ohně a nechte směs 2 hodiny odstát. Pak odstraňte čajové sáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. Přidejte vejce a rozinkovou směs, vše dobře promíchejte.
Těsto přemístěte do vymazané kulaté formy o průměru 20 cm, povrch ozdobte mandlemi.
Pečte 1¼–1½ hodiny dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozinkový dort

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

125 g másla + na vymazání
175 g krupicového cukru
375 g obyčejných rozinek,
propláchnutých
250 g sultánek, propláchnutých
4 nálevové sáčky čaje Earl Grey
šťáva a kůra ze 2 limetek
1 lžička jedlé sody
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
do pečiva
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového
oříšku
špetka soli
2 vejce, rozšlehaná
60 g loupaných mandlí

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo s cukrem, rozinkami, 250 ml vody, čajovými sáčky, limetkovou šťávou a kůrou a jedlou sodou. Přiveďte k varu a nechte 5 minut mírně probublávat. Odstavte z ohně a nechte směs 2 hodiny odstát. Pak odstraňte čajové sáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. Přidejte vejce a rozinkovou směs, vše dobře promíchejte.
Těsto přemístěte do vymazané kulaté formy o průměru 20 cm, povrch ozdobte mandlemi.
Pečte 1¼–1½ hodiny dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy

Inspirujte se podobnými recepty