×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rozinkový dort

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Rozinkový dort

Co budete potřebovat

125 g másla + na vymazání
175 g krupicového cukru
375 g obyčejných rozinek,
propláchnutých
250 g sultánek, propláchnutých
4 nálevové sáčky čaje Earl Grey
šťáva a kůra ze 2 limetek
1 lžička jedlé sody
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
do pečiva
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového
oříšku
špetka soli
2 vejce, rozšlehaná
60 g loupaných mandlí

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo s cukrem, rozinkami, 250 ml vody, čajovými sáčky, limetkovou šťávou a kůrou a jedlou sodou. Přiveďte k varu a nechte 5 minut mírně probublávat. Odstavte z ohně a nechte směs 2 hodiny odstát. Pak odstraňte čajové sáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. Přidejte vejce a rozinkovou směs, vše dobře promíchejte.
Těsto přemístěte do vymazané kulaté formy o průměru 20 cm, povrch ozdobte mandlemi.
Pečte 1¼–1½ hodiny dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozinkový dort

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

125 g másla + na vymazání
175 g krupicového cukru
375 g obyčejných rozinek,
propláchnutých
250 g sultánek, propláchnutých
4 nálevové sáčky čaje Earl Grey
šťáva a kůra ze 2 limetek
1 lžička jedlé sody
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
do pečiva
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového
oříšku
špetka soli
2 vejce, rozšlehaná
60 g loupaných mandlí

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo s cukrem, rozinkami, 250 ml vody, čajovými sáčky, limetkovou šťávou a kůrou a jedlou sodou. Přiveďte k varu a nechte 5 minut mírně probublávat. Odstavte z ohně a nechte směs 2 hodiny odstát. Pak odstraňte čajové sáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. Přidejte vejce a rozinkovou směs, vše dobře promíchejte.
Těsto přemístěte do vymazané kulaté formy o průměru 20 cm, povrch ozdobte mandlemi.
Pečte 1¼–1½ hodiny dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty