×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rozinkový dort

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Rozinkový dort

Co budete potřebovat

125 g másla + na vymazání
175 g krupicového cukru
375 g obyčejných rozinek,
propláchnutých
250 g sultánek, propláchnutých
4 nálevové sáčky čaje Earl Grey
šťáva a kůra ze 2 limetek
1 lžička jedlé sody
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
do pečiva
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového
oříšku
špetka soli
2 vejce, rozšlehaná
60 g loupaných mandlí

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo s cukrem, rozinkami, 250 ml vody, čajovými sáčky, limetkovou šťávou a kůrou a jedlou sodou. Přiveďte k varu a nechte 5 minut mírně probublávat. Odstavte z ohně a nechte směs 2 hodiny odstát. Pak odstraňte čajové sáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. Přidejte vejce a rozinkovou směs, vše dobře promíchejte.
Těsto přemístěte do vymazané kulaté formy o průměru 20 cm, povrch ozdobte mandlemi.
Pečte 1¼–1½ hodiny dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozinkový dort

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

125 g másla + na vymazání
175 g krupicového cukru
375 g obyčejných rozinek,
propláchnutých
250 g sultánek, propláchnutých
4 nálevové sáčky čaje Earl Grey
šťáva a kůra ze 2 limetek
1 lžička jedlé sody
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
do pečiva
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového
oříšku
špetka soli
2 vejce, rozšlehaná
60 g loupaných mandlí

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo s cukrem, rozinkami, 250 ml vody, čajovými sáčky, limetkovou šťávou a kůrou a jedlou sodou. Přiveďte k varu a nechte 5 minut mírně probublávat. Odstavte z ohně a nechte směs 2 hodiny odstát. Pak odstraňte čajové sáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. Přidejte vejce a rozinkovou směs, vše dobře promíchejte.
Těsto přemístěte do vymazané kulaté formy o průměru 20 cm, povrch ozdobte mandlemi.
Pečte 1¼–1½ hodiny dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty