×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rozinkový dort

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové...
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Rozinkový dort

Co budete potřebovat

125 g másla + na vymazání
175 g krupicového cukru
375 g obyčejných rozinek,
propláchnutých
250 g sultánek, propláchnutých
4 nálevové sáčky čaje Earl Grey
šťáva a kůra ze 2 limetek
1 lžička jedlé sody
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
do pečiva
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového
oříšku
špetka soli
2 vejce, rozšlehaná
60 g loupaných mandlí

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo s cukrem, rozinkami, 250 ml vody, čajovými sáčky, limetkovou šťávou a kůrou a jedlou sodou. Přiveďte k varu a nechte 5 minut mírně probublávat. Odstavte z ohně a nechte směs 2 hodiny odstát. Pak odstraňte čajové sáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. Přidejte vejce a rozinkovou směs, vše dobře promíchejte.
Těsto přemístěte do vymazané kulaté formy o průměru 20 cm, povrch ozdobte mandlemi.
Pečte 1¼–1½ hodiny dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozinkový dort

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

125 g másla + na vymazání
175 g krupicového cukru
375 g obyčejných rozinek,
propláchnutých
250 g sultánek, propláchnutých
4 nálevové sáčky čaje Earl Grey
šťáva a kůra ze 2 limetek
1 lžička jedlé sody
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
do pečiva
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového
oříšku
špetka soli
2 vejce, rozšlehaná
60 g loupaných mandlí

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte máslo s cukrem, rozinkami, 250 ml vody, čajovými sáčky, limetkovou šťávou a kůrou a jedlou sodou. Přiveďte k varu a nechte 5 minut mírně probublávat. Odstavte z ohně a nechte směs 2 hodiny odstát. Pak odstraňte čajové sáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, koření a sůl. Přidejte vejce a rozinkovou směs, vše dobře promíchejte.
Těsto přemístěte do vymazané kulaté formy o průměru 20 cm, povrch ozdobte mandlemi.
Pečte 1¼–1½ hodiny dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Inspirujte se podobnými recepty