1
Nejdříve si připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, nakrájenou mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
2
Nyní se pusťte do masových koulí. 2 plátky toustového chleba namočte v mléce, po chvíli vyždímejte a vložte do mísy. Přidejte k němu oba druhy masa, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, vejce, chilli papričku a oregano.
3
Osolte a směs důkladně promíchejte – nejlépe rukama.
4
Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
5
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček, které po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel.
6
Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby.
7
Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran.
1
Nejdříve si připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, nakrájenou mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
2
Nyní se pusťte do masových koulí. 2 plátky toustového chleba namočte v mléce, po chvíli vyždímejte a vložte do mísy. Přidejte k němu oba druhy masa, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, vejce, chilli papričku a oregano.
3
Osolte a směs důkladně promíchejte – nejlépe rukama.
4
Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
5
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček, které po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel.
6
Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby.
7
Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran.