BACKUP Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka je česká klasika. Důležité je mít pro vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Nejlépe si ji vychutnáte s knedlíkem, anebo můžete zvolit méně kalorické těstoviny, či rýži.
Snadné Hlavní chod Magazín 9/2010
Snadné Hlavní chod Magazín 9/2010

Co budete potrřebovat na rajskou omáčku s hovězím masem

1 kg hovězího předního bez kosti, krk AQ
1 mrkev, 3 cibule
snítka tymiánu
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
4 bobkové listy a 4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce třtinového cukru
2 středně velké rajské protlaky
sůl, špetka skořice, citronová šťáva i jemně nastrouhaná kůra
houskový knedlík k podávání

Jak udělat zdravější

Alergeny

Vejce a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek
Celer a výrobky z něj

Recept jak na rajskou omáčku s hovězím masem

  1. Hovězí maso očistěte, opláchněte vodou a svažte do válečku. Vložte do hrnce a zalijte 1,5 litrem vody. Přidejte 1 oloupanou mrkev, přepůlenou cibuli, sůl a vařte 60 až 90 minut dokud maso nezměkne.
    Krok 1
  2. Mezitím se pusťte do rajské omáčky. V hrnci nechte rozpustit 3 lžíce másla, pak přidejte nakrájenou zeleninu – mrkev, celer, petržel – a nechte 5 minut měknout. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a lehce ji opražte, aby byla dozlatova, pak nasypejte koření: lžičku pepře, 5 kuliček nového koření a 3 bobkové listy. Krátce osmahněte. Přidejte mouku a do světlé jíšky .Zasypte lžící cukru a po minutě přidejte 1 rajský protlak, 1/2 plechovky půlených rajčat a nechte probublávat.
    Krok 1

     

  3. Měkké maso vyndejte, nechte vychladnout, teprve pak nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte. Omáčku ochuťte 1 až 2 lžícemi octa a citronovou kůrou, tymiánem a špetkou skořice. Zalijte hovězím vývarem, přidejte 1 a 1/2 lžíce povidel, sůl a dál vařte 45 minut.

  4. Omáčku slijte přes cedník do jiného hrnce a propasírujte do ní vařenou zeleninu. Pokud je rajská řídká, zahustěte ji strouhaným perníkem nebo jíškou a chvilku povařte. Před servírováním na talíř v omáčce ohřejte maso. Tak co, povedla se?

Pomohl vám recept?

Co byste o rajské měli vědět

  • Hovězí maso je živočišným zdrojem železa, které je důležité pro správnou krvetvorbu.                         
  • Hovězí maso by mělo být součástí jídelníčku především u žen a malých dětí.

Jaké přílohy se hodí k rajské

  • Knedlíky
  • Těstoviny Nature's Promise
  • Rýže
Sdílejte recept na rajskou omáčku s
hovězím masem

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky