BACKUP Rajská omáčka s hovězím masem
Co budete potrřebovat na rajskou omáčku s hovězím masem
1 kg | hovězího předního bez kosti, krk AQ |
1 | mrkev, 3 cibule |
snítka tymiánu | |
1 | lžíce másla |
1 | lžíce olivového oleje |
4 | bobkové listy a 4 kuličky pepře |
4 | kuličky nového koření |
2 | lžíce hladké mouky |
1 | lžíce třtinového cukru |
2 | středně velké rajské protlaky |
sůl, špetka skořice, citronová šťáva i jemně nastrouhaná kůra | |
houskový knedlík k podávání |
Jak udělat zdravější
Misto klasické mouky zkuste Bio špaldovou Nature's Promise mouku
Pro ještě čerstvější chuť vyzkoušejte přidat také bio rajčata z naší Tržnice Albert
Hovězí vybírejte pečlivě, to od našich řezníků je vždy čerstvé
K okyselení omáčky použijte citronovou šťávu. K zahuštění omáčky vyzkoušejte pohankovou mouku.
Máslo můžete nahradit řepkovým olejem, který má vyvážený poměr polynenasycených mastných kyselin (omega 3 a omega 6).
Alergeny
Recept jak na rajskou omáčku s hovězím masem
- Hovězí maso očistěte, opláchněte vodou a svažte do válečku. Vložte do hrnce a zalijte 1,5 litrem vody. Přidejte 1 oloupanou mrkev, přepůlenou cibuli, sůl a vařte 60 až 90 minut dokud maso nezměkne.
-
Mezitím se pusťte do rajské omáčky. V hrnci nechte rozpustit 3 lžíce másla, pak přidejte nakrájenou zeleninu – mrkev, celer, petržel – a nechte 5 minut měknout. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a lehce ji opražte, aby byla dozlatova, pak nasypejte koření: lžičku pepře, 5 kuliček nového koření a 3 bobkové listy. Krátce osmahněte. Přidejte mouku a do světlé jíšky .Zasypte lžící cukru a po minutě přidejte 1 rajský protlak, 1/2 plechovky půlených rajčat a nechte probublávat.
-
Měkké maso vyndejte, nechte vychladnout, teprve pak nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte. Omáčku ochuťte 1 až 2 lžícemi octa a citronovou kůrou, tymiánem a špetkou skořice. Zalijte hovězím vývarem, přidejte 1 a 1/2 lžíce povidel, sůl a dál vařte 45 minut.
-
Omáčku slijte přes cedník do jiného hrnce a propasírujte do ní vařenou zeleninu. Pokud je rajská řídká, zahustěte ji strouhaným perníkem nebo jíškou a chvilku povařte. Před servírováním na talíř v omáčce ohřejte maso. Tak co, povedla se?
Co byste o rajské měli vědět
- Hovězí maso je živočišným zdrojem železa, které je důležité pro správnou krvetvorbu.
- Hovězí maso by mělo být součástí jídelníčku především u žen a malých dětí.
Jaké přílohy se hodí k rajské
- Knedlíky
- Těstoviny Nature's Promise
- Rýže
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY