Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

5 červených paprik
4 lžíce olivového oleje
400 ml krájených rajčat v konzervě
70 g rajčatového protlaku
1 lžička sušeného česneku
4 lžičky sušené bazalky
200 ml vody
sůl
2 lžičky chilli vloček
pepř
120 ml bifido bílého jogurtu Albert
4 cherry rajčata
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Rozehřejte troubu na 220 °C a pečte v ní papriky 10 minut na plechu vymazaném 2 lžícemi oleje. Poté je pomocí kleštiček vložte do igelitového sáčku a nechte chvilku spařit.

2. Mezitím rozehřejte v hrnci olej, vlijte krájená rajčata, přidejte protlak, sušený česnek, 2 lžičky bazalky, vodu, osolte a přiveďte k varu.

3. Ze spařených paprik stáhněte slupku, vyjměte jádřince a přidejte oloupané papriky k ostatním surovinám do polévky. Povařte 5 minut.

4. Důkladně rozmixujte, dosolte a dopepřete.

5. Servírujte se lžící bifida, ozdobené rozpůleným cherry rajčátkem, chilli vločkami, pepřem a pokrájenou bazalkou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty