Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem

Náročné Polévka Magazín 8/2013
Náročné Polévka Magazín 8/2013

Ingredience

12 rajčat
sůl
cukr
pepř
1 lžíce olivového oleje
12 cherry rajčat
50 g másla
2 cibule
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 stroužky česneku
400g plechovka nakládaných rajčat
1 bobkový list
1 stonek bazalky
1 litr zeleninového vývaru
12 malých mozzarell
Na chléb:
3 palice česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g másla
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 bagety
100 g jemně strouhaného parmazánu

Postup přípravy

1. Rajčata vyskládejte řeznou stranou nahoru na plech, posypte je cukrem, zastříkněte olejem a osolte. Při 160 °C pečte 30 minut doměkka. Pak na plech přidejte i cherry rajčata, zastříkněte je další dávkou oleje, osolte a pečte ještě 10 minut. Vyndejte a odložte.
2. Máslo a 1 lžíci olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, mrkev, celer, vše nasekané, a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty. Pak přidejte i česnek a rajčata z plechovky, bobkový list, bazalku, vývar a pečené půlky rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání vařte 25 mi­nut. Vylovte bobkový list a polévku rozmixujte. Dochuťte cukrem a solí.
3. Polévku nalijte do talířů, přidejte minimozzarelly a pečená cherry rajčata, ozdobte čerstvou bazalkou, zastříkněte olejem a dolaďte pepřem. Podávejte s parmazánovočesnekovým chlebem.
4. Troubu předehřejte na 170 °C. Palice česneku horizontálně rozřízněte, vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte 40 minut doměkka. Pak česnek vymačkejte ze stroužků, rozmačkejte, osolte a opepřete a smíchejte se změklým máslem a petrželkou. Bagety po celé ploše nařezejte, do zářezů dejte ochucené máslo, posypte parmazánem a 15 minut pečte dokřupava.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png