×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...

Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem

Co budete potřebovat

12 rajčat
sůl
cukr
pepř
1 lžíce olivového oleje
12 cherry rajčat
50 g másla
2 cibule
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 stroužky česneku
400g plechovka nakládaných rajčat
1 bobkový list
1 stonek bazalky
1 litr zeleninového vývaru
12 malých mozzarell
Na chléb:
3 palice česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g másla
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 bagety
100 g jemně strouhaného parmazánu

Jak na to?

1. Rajčata vyskládejte řeznou stranou nahoru na plech, posypte je cukrem, zastříkněte olejem a osolte. Při 160 °C pečte 30 minut doměkka. Pak na plech přidejte i cherry rajčata, zastříkněte je další dávkou oleje, osolte a pečte ještě 10 minut. Vyndejte a odložte.
2. Máslo a 1 lžíci olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, mrkev, celer, vše nasekané, a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty. Pak přidejte i česnek a rajčata z plechovky, bobkový list, bazalku, vývar a pečené půlky rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání vařte 25 mi­nut. Vylovte bobkový list a polévku rozmixujte. Dochuťte cukrem a solí.
3. Polévku nalijte do talířů, přidejte minimozzarelly a pečená cherry rajčata, ozdobte čerstvou bazalkou, zastříkněte olejem a dolaďte pepřem. Podávejte s parmazánovočesnekovým chlebem.
4. Troubu předehřejte na 170 °C. Palice česneku horizontálně rozřízněte, vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte 40 minut doměkka. Pak česnek vymačkejte ze stroužků, rozmačkejte, osolte a opepřete a smíchejte se změklým máslem a petrželkou. Bagety po celé ploše nařezejte, do zářezů dejte ochucené máslo, posypte parmazánem a 15 minut pečte dokřupava.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem

Polévka Náročné Italská Vaření Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

12 rajčat
sůl
cukr
pepř
1 lžíce olivového oleje
12 cherry rajčat
50 g másla
2 cibule
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 stroužky česneku
400g plechovka nakládaných rajčat
1 bobkový list
1 stonek bazalky
1 litr zeleninového vývaru
12 malých mozzarell
Na chléb:
3 palice česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g másla
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 bagety
100 g jemně strouhaného parmazánu

Jak na to?

1. Rajčata vyskládejte řeznou stranou nahoru na plech, posypte je cukrem, zastříkněte olejem a osolte. Při 160 °C pečte 30 minut doměkka. Pak na plech přidejte i cherry rajčata, zastříkněte je další dávkou oleje, osolte a pečte ještě 10 minut. Vyndejte a odložte.
2. Máslo a 1 lžíci olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, mrkev, celer, vše nasekané, a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty. Pak přidejte i česnek a rajčata z plechovky, bobkový list, bazalku, vývar a pečené půlky rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání vařte 25 mi­nut. Vylovte bobkový list a polévku rozmixujte. Dochuťte cukrem a solí.
3. Polévku nalijte do talířů, přidejte minimozzarelly a pečená cherry rajčata, ozdobte čerstvou bazalkou, zastříkněte olejem a dolaďte pepřem. Podávejte s parmazánovočesnekovým chlebem.
4. Troubu předehřejte na 170 °C. Palice česneku horizontálně rozřízněte, vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte 40 minut doměkka. Pak česnek vymačkejte ze stroužků, rozmačkejte, osolte a opepřete a smíchejte se změklým máslem a petrželkou. Bagety po celé ploše nařezejte, do zářezů dejte ochucené máslo, posypte parmazánem a 15 minut pečte dokřupava.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat