×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...

Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem

Co budete potřebovat

12 rajčat
sůl
cukr
pepř
1 lžíce olivového oleje
12 cherry rajčat
50 g másla
2 cibule
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 stroužky česneku
400g plechovka nakládaných rajčat
1 bobkový list
1 stonek bazalky
1 litr zeleninového vývaru
12 malých mozzarell
Na chléb:
3 palice česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g másla
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 bagety
100 g jemně strouhaného parmazánu

Jak na to?

1. Rajčata vyskládejte řeznou stranou nahoru na plech, posypte je cukrem, zastříkněte olejem a osolte. Při 160 °C pečte 30 minut doměkka. Pak na plech přidejte i cherry rajčata, zastříkněte je další dávkou oleje, osolte a pečte ještě 10 minut. Vyndejte a odložte.
2. Máslo a 1 lžíci olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, mrkev, celer, vše nasekané, a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty. Pak přidejte i česnek a rajčata z plechovky, bobkový list, bazalku, vývar a pečené půlky rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání vařte 25 mi­nut. Vylovte bobkový list a polévku rozmixujte. Dochuťte cukrem a solí.
3. Polévku nalijte do talířů, přidejte minimozzarelly a pečená cherry rajčata, ozdobte čerstvou bazalkou, zastříkněte olejem a dolaďte pepřem. Podávejte s parmazánovočesnekovým chlebem.
4. Troubu předehřejte na 170 °C. Palice česneku horizontálně rozřízněte, vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte 40 minut doměkka. Pak česnek vymačkejte ze stroužků, rozmačkejte, osolte a opepřete a smíchejte se změklým máslem a petrželkou. Bagety po celé ploše nařezejte, do zářezů dejte ochucené máslo, posypte parmazánem a 15 minut pečte dokřupava.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s parmazá­novočesnekovým chlebem

Polévka Náročné Italská Vaření Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

12 rajčat
sůl
cukr
pepř
1 lžíce olivového oleje
12 cherry rajčat
50 g másla
2 cibule
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 stroužky česneku
400g plechovka nakládaných rajčat
1 bobkový list
1 stonek bazalky
1 litr zeleninového vývaru
12 malých mozzarell
Na chléb:
3 palice česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g másla
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 bagety
100 g jemně strouhaného parmazánu

Jak na to?

1. Rajčata vyskládejte řeznou stranou nahoru na plech, posypte je cukrem, zastříkněte olejem a osolte. Při 160 °C pečte 30 minut doměkka. Pak na plech přidejte i cherry rajčata, zastříkněte je další dávkou oleje, osolte a pečte ještě 10 minut. Vyndejte a odložte.
2. Máslo a 1 lžíci olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, mrkev, celer, vše nasekané, a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty. Pak přidejte i česnek a rajčata z plechovky, bobkový list, bazalku, vývar a pečené půlky rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání vařte 25 mi­nut. Vylovte bobkový list a polévku rozmixujte. Dochuťte cukrem a solí.
3. Polévku nalijte do talířů, přidejte minimozzarelly a pečená cherry rajčata, ozdobte čerstvou bazalkou, zastříkněte olejem a dolaďte pepřem. Podávejte s parmazánovočesnekovým chlebem.
4. Troubu předehřejte na 170 °C. Palice česneku horizontálně rozřízněte, vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte 40 minut doměkka. Pak česnek vymačkejte ze stroužků, rozmačkejte, osolte a opepřete a smíchejte se změklým máslem a petrželkou. Bagety po celé ploše nařezejte, do zářezů dejte ochucené máslo, posypte parmazánem a 15 minut pečte dokřupava.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...

Inspirujte se podobnými recepty