×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Co budete potřebovat

Základní těsto
300 g hladké mouky
1 lžička soli
150 g studeného másla, nakrájeného na kousky
1 vejce, rozšlehané
2–3 lžíce studeného mléka
Náplň
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nakrájená na klínky
200 g slaniny, nakrájené na nudličky
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
3 vejce
80 ml smetany na vaření
60 ml mléka
25 g čedaru, nastrouhaného
sůl a čerstvě namletý pepř

Jak na to?

Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju vejce a mléko. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, za­balím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do for­my a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
Těsto rovnoměrně propíchám vidlič­kou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a při­pravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozla­tova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám vejce, smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Dezert Snadné Česká Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (45)

Co budete potřebovat

Základní těsto
300 g hladké mouky
1 lžička soli
150 g studeného másla, nakrájeného na kousky
1 vejce, rozšlehané
2–3 lžíce studeného mléka
Náplň
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nakrájená na klínky
200 g slaniny, nakrájené na nudličky
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
3 vejce
80 ml smetany na vaření
60 ml mléka
25 g čedaru, nastrouhaného
sůl a čerstvě namletý pepř

Jak na to?

Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju vejce a mléko. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, za­balím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do for­my a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
Těsto rovnoměrně propíchám vidlič­kou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a při­pravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozla­tova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám vejce, smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty