×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Co budete potřebovat

Základní těsto
300 g hladké mouky
1 lžička soli
150 g studeného másla, nakrájeného na kousky
1 vejce, rozšlehané
2–3 lžíce studeného mléka
Náplň
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nakrájená na klínky
200 g slaniny, nakrájené na nudličky
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
3 vejce
80 ml smetany na vaření
60 ml mléka
25 g čedaru, nastrouhaného
sůl a čerstvě namletý pepř

Jak na to?

Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju vejce a mléko. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, za­balím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do for­my a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
Těsto rovnoměrně propíchám vidlič­kou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a při­pravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozla­tova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám vejce, smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Dezert Snadné Česká Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (57)

Co budete potřebovat

Základní těsto
300 g hladké mouky
1 lžička soli
150 g studeného másla, nakrájeného na kousky
1 vejce, rozšlehané
2–3 lžíce studeného mléka
Náplň
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nakrájená na klínky
200 g slaniny, nakrájené na nudličky
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
3 vejce
80 ml smetany na vaření
60 ml mléka
25 g čedaru, nastrouhaného
sůl a čerstvě namletý pepř

Jak na to?

Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju vejce a mléko. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, za­balím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do for­my a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
Těsto rovnoměrně propíchám vidlič­kou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a při­pravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozla­tova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám vejce, smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty