×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pórková polévka s kousky uzeného lososa

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Pórková polévka s kousky uzeného lososa

Tip do kuchyně

 

Doporučujeme zkusit přilít smetanu až ke konci a nechat prohřát. Polévku vám tak jen zjemní.

Co budete potřebovat

1 velká lžíce másla
2 velké pórky, drobně pokrájené
1 bobkový list
1 kg brambor
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
200 g uzeného lososa, na kousky
malý svazek pažitky

Jak na to?

Dopřejte si vydatnou pórkovou polévku s kousky uzeného lososa.

1) Máslo rozpusťte v širším hrnci a přidejte pórek.

2) Na malém plameni opékejte 8–10 minut nebo dokud není pórek téměř měkký.

3) Přidejte brambory, bobkový list, vše zalijte vývarem a smetanou a nechte 10–15 minut probublávat, dokud nejsou brambory měkké.

4) Přidejte dvě třetiny uzeného lososa, polévku ochuťte solí a pepřem a vařte dalších 5 minut.

5) Nakonec polévku rozmixujte a servírujte ozdobenou zbylým lososem, posypanou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pórková polévka s kousky uzeného lososa

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Tip do kuchyně

 

Doporučujeme zkusit přilít smetanu až ke konci a nechat prohřát. Polévku vám tak jen zjemní.

Co budete potřebovat

1 velká lžíce másla
2 velké pórky, drobně pokrájené
1 bobkový list
1 kg brambor
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
100 ml smetany ke šlehání
200 g uzeného lososa, na kousky
malý svazek pažitky

Jak na to?

Dopřejte si vydatnou pórkovou polévku s kousky uzeného lososa.

1) Máslo rozpusťte v širším hrnci a přidejte pórek.

2) Na malém plameni opékejte 8–10 minut nebo dokud není pórek téměř měkký.

3) Přidejte brambory, bobkový list, vše zalijte vývarem a smetanou a nechte 10–15 minut probublávat, dokud nejsou brambory měkké.

4) Přidejte dvě třetiny uzeného lososa, polévku ochuťte solí a pepřem a vařte dalších 5 minut.

5) Nakonec polévku rozmixujte a servírujte ozdobenou zbylým lososem, posypanou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty