×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečený hovězí krk s celerovým pyré

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Pomalu pečený hovězí krk s celerovým pyré

Co budete potřebovat

Pečeně [Pečeně]
750 g hovězího krku
sůl, pepř
olivový olej
1 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 snítka čerstvého rozmarýnu
svazeček čerstvého tymiánu
100 ml červeného vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Hovězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
Vyjměte a ve stejném pekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postupně přidávejte nasekaný česnek, kolečka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihoďte i bylinky, zalijte červeným vínem a krátce povařte.
Vraťte do pekáče maso, podlijte ještě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvolna čtyři hodiny. Během pečení maso kontrolujte a podle potřeby podlévejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený hovězí krk s celerovým pyré

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 10/2018 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Zaručujeme vám maso jako mandle, dokonale šťavnaté a měkké. Fígl spočívá v pomalém pečení při nízké teplotě, která dokonale rozvolní masová vlákna.

Co budete potřebovat

Pečeně [Pečeně]
750 g hovězího krku
sůl, pepř
olivový olej
1 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 snítka čerstvého rozmarýnu
svazeček čerstvého tymiánu
100 ml červeného vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Hovězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
Vyjměte a ve stejném pekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postupně přidávejte nasekaný česnek, kolečka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihoďte i bylinky, zalijte červeným vínem a krátce povařte.
Vraťte do pekáče maso, podlijte ještě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvolna čtyři hodiny. Během pečení maso kontrolujte a podle potřeby podlévejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat