Pomalu pečený hovězí krk s celerovým pyré
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 150 °C. Hovězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
Vyjměte a ve stejném pekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postupně přidávejte nasekaný česnek, kolečka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihoďte i bylinky, zalijte červeným vínem a krátce povařte.
Vraťte do pekáče maso, podlijte ještě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvolna čtyři hodiny. Během pečení maso kontrolujte a podle potřeby podlévejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pomalu pečený hovězí krk s celerovým pyré
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 150 °C. Hovězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
Vyjměte a ve stejném pekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postupně přidávejte nasekaný česnek, kolečka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihoďte i bylinky, zalijte červeným vínem a krátce povařte.
Vraťte do pekáče maso, podlijte ještě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvolna čtyři hodiny. Během pečení maso kontrolujte a podle potřeby podlévejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio