×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu pečený hovězí krk s celerovým pyré

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Pomalu pečený hovězí krk s celerovým pyré

Co budete potřebovat

Pečeně [Pečeně]
750 g hovězího krku
sůl, pepř
olivový olej
1 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 snítka čerstvého rozmarýnu
svazeček čerstvého tymiánu
100 ml červeného vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Hovězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
Vyjměte a ve stejném pekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postupně přidávejte nasekaný česnek, kolečka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihoďte i bylinky, zalijte červeným vínem a krátce povařte.
Vraťte do pekáče maso, podlijte ještě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvolna čtyři hodiny. Během pečení maso kontrolujte a podle potřeby podlévejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený hovězí krk s celerovým pyré

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 10/2018
Průměrné hodnocení 5 (1)
Zaručujeme vám maso jako mandle, dokonale šťavnaté a měkké. Fígl spočívá v pomalém pečení při nízké teplotě, která dokonale rozvolní masová vlákna.

Co budete potřebovat

Pečeně [Pečeně]
750 g hovězího krku
sůl, pepř
olivový olej
1 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 snítka čerstvého rozmarýnu
svazeček čerstvého tymiánu
100 ml červeného vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Hovězí krk osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran.
Vyjměte a ve stejném pekáči nejprve orestujte nakrájenou cibuli. Postupně přidávejte nasekaný česnek, kolečka mrkve a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Nakonec přihoďte i bylinky, zalijte červeným vínem a krátce povařte.
Vraťte do pekáče maso, podlijte ještě 200 ml vody a dejte do trouby zakryté pokličkou nebo alobalem. Pečte zvolna čtyři hodiny. Během pečení maso kontrolujte a podle potřeby podlévejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty