×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Co budete potřebovat

½ květáku, rozebraná na růžičky
2 stroužky česneku
3 lžíce řepkového oleje BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička mleté (uzené) papriky
1 lžíce másla
2 mrkve , oloupané a pokrájené
1 pórek, na kolečka
1 litr zeleninového vývaru BASIC
citronová šťáva na ochucení
krutony a jarní cibulka nebo petrželka k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Polévka Snadné Petržel kadeřavá Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

½ květáku, rozebraná na růžičky
2 stroužky česneku
3 lžíce řepkového oleje BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička mleté (uzené) papriky
1 lžíce másla
2 mrkve , oloupané a pokrájené
1 pórek, na kolečka
1 litr zeleninového vývaru BASIC
citronová šťáva na ochucení
krutony a jarní cibulka nebo petrželka k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty