×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Co budete potřebovat

½ květáku, rozebraná na růžičky
2 stroužky česneku
3 lžíce řepkového oleje BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička mleté (uzené) papriky
1 lžíce másla
2 mrkve , oloupané a pokrájené
1 pórek, na kolečka
1 litr zeleninového vývaru BASIC
citronová šťáva na ochucení
krutony a jarní cibulka nebo petrželka k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Polévka Snadné Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

½ květáku, rozebraná na růžičky
2 stroužky česneku
3 lžíce řepkového oleje BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička mleté (uzené) papriky
1 lžíce másla
2 mrkve , oloupané a pokrájené
1 pórek, na kolečka
1 litr zeleninového vývaru BASIC
citronová šťáva na ochucení
krutony a jarní cibulka nebo petrželka k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty