
Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Ingredience
½ | květáku, rozebraná na růžičky |
2 | stroužky česneku |
3 | lžíce řepkového oleje BASIC |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
1 | lžička mleté (uzené) papriky |
1 | lžíce másla |
2 | mrkve , oloupané a pokrájené |
1 | pórek, na kolečka |
1 | litr zeleninového vývaru BASIC |
citronová šťáva na ochucení | |
krutony a jarní cibulka nebo petrželka k podávání |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.
Pomohl vám recept?
52hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod