Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Doba přípravy
- 15 minut
- 30 minut
- 45 minut
- 60 minut
- nad 60 minut
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Příležitost
- Narozeniny
- Párty
- Piknik
- Silvestr
- Valentýn
- Vánoce
- Velikonoce
- Něco lehkého
- Grilování
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské