Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve
Ingredience
½ | květáku, rozebraná na růžičky |
2 | stroužky česneku |
3 | lžíce řepkového oleje BASIC |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
1 | lžička mleté (uzené) papriky |
1 | lžíce másla |
2 | mrkve , oloupané a pokrájené |
1 | pórek, na kolečka |
1 | litr zeleninového vývaru BASIC |
citronová šťáva na ochucení | |
krutony a jarní cibulka nebo petrželka k podávání |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY