Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½ květáku, rozebraná na růžičky
2 stroužky česneku
3 lžíce řepkového oleje BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička mleté (uzené) papriky
1 lžíce másla
2 mrkve , oloupané a pokrájené
1 pórek, na kolečka
1 litr zeleninového vývaru BASIC
citronová šťáva na ochucení
krutony a jarní cibulka nebo petrželka k podávání

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech dejte růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapejte je řepkovým olejem, osolte a poprašte paprikou. Pečte 30 minut.
V hrnci na másle opečte mrkev a pórek, pak zeleninu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přimíchejte polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vařte asi 20 minut. Pak přidejte pečený česnek, promixujte, vhoďte zbytek květáku, podle potřeby dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s krutony, ozdobené jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?
52hodnocení4

Další videorecepty