×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Co budete potřebovat

1 kg mrkve , oloupané, nakrájené
nahrubo
340 g cibule, nakrájené nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce drceného kmínu BASIC
2 lžíce olivového oleje BASIC
1,5 litru zeleninového vývaru
250 g smetany na vaření
Na bylinkové knedlíčky
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 lžíce pažitky, nakrájené nadrobno
60 ml polotučného mléka BASIC
60 ml smetany na vaření

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut; zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Polévka Snadné Vaření Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

1 kg mrkve , oloupané, nakrájené
nahrubo
340 g cibule, nakrájené nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce drceného kmínu BASIC
2 lžíce olivového oleje BASIC
1,5 litru zeleninového vývaru
250 g smetany na vaření
Na bylinkové knedlíčky
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 lžíce pažitky, nakrájené nadrobno
60 ml polotučného mléka BASIC
60 ml smetany na vaření

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut; zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty