×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Co budete potřebovat

1 kg mrkve , oloupané, nakrájené
nahrubo
340 g cibule, nakrájené nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce drceného kmínu BASIC
2 lžíce olivového oleje BASIC
1,5 litru zeleninového vývaru
250 g smetany na vaření
Na bylinkové knedlíčky
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 lžíce pažitky, nakrájené nadrobno
60 ml polotučného mléka BASIC
60 ml smetany na vaření

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut; zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečené mrkve s bylinkovými knedlíčky

Polévka Snadné Vaření Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

1 kg mrkve , oloupané, nakrájené
nahrubo
340 g cibule, nakrájené nahrubo
sůl a mletý pepř
1 lžíce drceného kmínu BASIC
2 lžíce olivového oleje BASIC
1,5 litru zeleninového vývaru
250 g smetany na vaření
Na bylinkové knedlíčky
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 lžíce pažitky, nakrájené nadrobno
60 ml polotučného mléka BASIC
60 ml smetany na vaření

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte mrkev a cibuli, osolte, opepřete a okmínujte. Pokapejte olejem. Pečte asi 30 minut, až mrkev změkne.
Zatím si připravte knedlíčky. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, bylinky, sůl a pepř. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj mléko se smetanou, promíchejte. Těsto hněťte asi 2 minuty dohladka. Pak z něj vytvarujte váleček o průměru 5 cm a nakrájejte z něj 8 plátků, knedlíčků.
V troubě se mezitím upekla zelenina, přesuňte ji do hrnce, zalijte vývarem a smetanou, rozmixujte a přiveďte k varu.
Do vařící polévky vhoďte knedlíčky a povařte je 6–8 minut; zkontrolujte, zda nejsou uprostřed syrové, a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty