Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Podzimní pečená treska s jablečnozelným salátem

Velmi snadné Hlavní chod Magazín 10/2022
Velmi snadné Hlavní chod Magazín 10/2022

Ingredience

¼ hlávky červeného zelí
¼ hlávky bílého zelí
2 jablka Gala
2 jarní cibulky
100 g vlašských ořechů
100 g sýra s modrou plísní
1 hrst čerstvé petrželky
1 stroužek česneku
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
400 g tresky tmavé Rybí trh Albert
1 lžíce olivového oleje
4 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička másla
½ citronu

Postup přípravy

1. Omyjte červené i bílé zelí a zbavte ho vrchních listů. Z každého druhu zelí odkrojte ¼ hlávky a nakrájejte na nudličky. Obě jablka umyjte a také nakrájejte na tenké plátky, stejně jako 2 jarní cibulky, které nakrájejte na tenká kolečka.
2. Nasekejte 100 g vlašských ořechů na menší kousky, přidejte 100 g kousků sýra s modrou plísní a přidejte očištěnou a nasekanou petrželku.
3. Na dresink v misce vyšlehejte oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa a 4 lžíce olivového oleje. Osolte čerstvě namletou solí a pepřem podle chuti. Salát přelijte dresinkem a dobře promíchejte.
4. Filety tresky pokapejte lžící olivového oleje a promněte. Na každý filet položte snítku čerstvého tymiánu a položte je na rozpálenou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a na závěr vložte do pánve malý kousek másla, které rybu krásně obalí. Pokapejte šťávou z poloviny citronu a můžete podávat. Nejlépe vám bude treska chutnat se skleničkou bílého vína.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png