Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

¼ hlávky červeného zelí
¼ hlávky bílého zelí
2 jablka Gala
2 jarní cibulky
100 g vlašských ořechů
100 g sýra s modrou plísní
1 hrst čerstvé petrželky
1 stroužek česneku
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
400 g tresky tmavé Rybí trh Albert
1 lžíce olivového oleje
4 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička másla
½ citronu

Postup přípravy

1. Omyjte červené i bílé zelí a zbavte ho vrchních listů. Z každého druhu zelí odkrojte ¼ hlávky a nakrájejte na nudličky. Obě jablka umyjte a také nakrájejte na tenké plátky, stejně jako 2 jarní cibulky, které nakrájejte na tenká kolečka.
2. Nasekejte 100 g vlašských ořechů na menší kousky, přidejte 100 g kousků sýra s modrou plísní a přidejte očištěnou a nasekanou petrželku.
3. Na dresink v misce vyšlehejte oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžíce bílého vinného octa a 4 lžíce olivového oleje. Osolte čerstvě namletou solí a pepřem podle chuti. Salát přelijte dresinkem a dobře promíchejte.
4. Filety tresky pokapejte lžící olivového oleje a promněte. Na každý filet položte snítku čerstvého tymiánu a položte je na rozpálenou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a na závěr vložte do pánve malý kousek másla, které rybu krásně obalí. Pokapejte šťávou z poloviny citronu a můžete podávat. Nejlépe vám bude treska chutnat se skleničkou bílého vína.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty