Podzimní kuřecí vývar s houbovými ravioli

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Kuřecí stehna 2 ks
- Voda 2,5 l
- Polévková zeleninová směs 1 ks
- Česnek 4 strouž.
- Olej 1 plž
- Bobkový list 2 ks
- Nové koření 6 ks
- Pepř celý 10 ks
- Žampiony 200 g
- Sůl
- Pepř
- Houbové ravioli 250 g
- Pažitka čerstvá
- Kuřecí stehna 2 ks
- Voda 2,5 l
- Polévková zeleninová směs 1 ks
- Česnek 4 strouž.
- Olej 1 plž
- Bobkový list 2 ks
- Nové koření 6 ks
- Pepř celý 10 ks
- Žampiony 200 g
- Sůl
- Pepř
- Houbové ravioli 250 g
- Pažitka čerstvá
Příprava
- 1Opláchněte 2 kuřecí stehna, vložte je do velkého hrnce a zalijte 2,5 l studené vody. Přiveďte k varu a při vaření postupně sbírejte pěnu. Z polévkové zeleninové směsi vezměte cibuli, neoloupanou ji rozkrojte napůl a opečte na suché pánvi řezem dolů dozlatova a přidejte k masu. Do hrnce vložte také 2 oloupané mrkve, petržel a kousek celeru nakrájené na větší kusy. Přidejte 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a 10 kuliček pepře.
- 2Snižte plamen na minimum a nechte vývar táhnout 1,5–2 hodiny. Poté maso a zeleninu vyjměte a vývar přeceďte. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky a vraťte zpět do vývaru.
- 3Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte prolisovaný stroužek česneku a 200 g očištěných a nakrájených žampionů. Restujte 5–7 minut dozlatova a poté osolte a opepřete.
- 4Podle návodu na obalu uvařte 250 g houbových raviol, poté je sceďte a vložte do kuřecího vývaru. Podle chuti polévku osolte a opepřete. Do hlubokých talířů rozdělte vývar se zeleninou a raviolkami. Navrch přidejte restované houby, posypte najemno nakrájenou pažitkou a polévku podávejte horkou, v krásný podzimní den ještě klidně venku na zahradě.
- 1Opláchněte 2 kuřecí stehna, vložte je do velkého hrnce a zalijte 2,5 l studené vody. Přiveďte k varu a při vaření postupně sbírejte pěnu. Z polévkové zeleninové směsi vezměte cibuli, neoloupanou ji rozkrojte napůl a opečte na suché pánvi řezem dolů dozlatova a přidejte k masu. Do hrnce vložte také 2 oloupané mrkve, petržel a kousek celeru nakrájené na větší kusy. Přidejte 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a 10 kuliček pepře.
- 2Snižte plamen na minimum a nechte vývar táhnout 1,5–2 hodiny. Poté maso a zeleninu vyjměte a vývar přeceďte. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky a vraťte zpět do vývaru.
- 3Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte prolisovaný stroužek česneku a 200 g očištěných a nakrájených žampionů. Restujte 5–7 minut dozlatova a poté osolte a opepřete.
- 4Podle návodu na obalu uvařte 250 g houbových raviol, poté je sceďte a vložte do kuřecího vývaru. Podle chuti polévku osolte a opepřete. Do hlubokých talířů rozdělte vývar se zeleninou a raviolkami. Navrch přidejte restované houby, posypte najemno nakrájenou pažitkou a polévku podávejte horkou, v krásný podzimní den ještě klidně venku na zahradě.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







