Albert logo
  • Podzimní kuřecí vývar s houbovými ravioli

Podzimní kuřecí vývar s houbovými ravioli

Podzimní kuřecí vývar s houbovými ravioli
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuřecí stehna 2 ks
  • Voda 2,5 l
  • Polévková zeleninová směs 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej 1 plž
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Žampiony 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Houbové ravioli 250 g
  • Pažitka čerstvá
  • Kuřecí stehna 2 ks
  • Voda 2,5 l
  • Polévková zeleninová směs 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej 1 plž
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Žampiony 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Houbové ravioli 250 g
  • Pažitka čerstvá

Příprava

  1. 1
    Opláchněte 2 kuřecí stehna, vložte je do velkého hrnce a zalijte 2,5 l studené vody. Přiveďte k varu a při vaření postupně sbírejte pěnu. Z polévkové zeleninové směsi vezměte cibuli, neoloupanou ji rozkrojte napůl a opečte na suché pánvi řezem dolů dozlatova a přidejte k masu. Do hrnce vložte také 2 oloupané mrkve, petržel a kousek celeru nakrájené na větší kusy. Přidejte 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a 10 kuliček pepře.
  2. 2
    Snižte plamen na minimum a nechte vývar táhnout 1,5–2 hodiny. Poté maso a zeleninu vyjměte a vývar přeceďte. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky a vraťte zpět do vývaru.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte prolisovaný stroužek česneku a 200 g očištěných a nakrájených žampionů. Restujte 5–7 minut dozlatova a poté osolte a opepřete.
  4. 4
    Podle návodu na obalu uvařte 250 g houbových raviol, poté je sceďte a vložte do kuřecího vývaru. Podle chuti polévku osolte a opepřete. Do hlubokých talířů rozdělte vývar se zeleninou a raviolkami. Navrch přidejte restované houby, posypte najemno nakrájenou pažitkou a polévku podávejte horkou, v krásný podzimní den ještě klidně venku na zahradě.
  1. 1
    Opláchněte 2 kuřecí stehna, vložte je do velkého hrnce a zalijte 2,5 l studené vody. Přiveďte k varu a při vaření postupně sbírejte pěnu. Z polévkové zeleninové směsi vezměte cibuli, neoloupanou ji rozkrojte napůl a opečte na suché pánvi řezem dolů dozlatova a přidejte k masu. Do hrnce vložte také 2 oloupané mrkve, petržel a kousek celeru nakrájené na větší kusy. Přidejte 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a 10 kuliček pepře.
  2. 2
    Snižte plamen na minimum a nechte vývar táhnout 1,5–2 hodiny. Poté maso a zeleninu vyjměte a vývar přeceďte. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky a vraťte zpět do vývaru.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte prolisovaný stroužek česneku a 200 g očištěných a nakrájených žampionů. Restujte 5–7 minut dozlatova a poté osolte a opepřete.
  4. 4
    Podle návodu na obalu uvařte 250 g houbových raviol, poté je sceďte a vložte do kuřecího vývaru. Podle chuti polévku osolte a opepřete. Do hlubokých talířů rozdělte vývar se zeleninou a raviolkami. Navrch přidejte restované houby, posypte najemno nakrájenou pažitkou a polévku podávejte horkou, v krásný podzimní den ještě klidně venku na zahradě.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 45 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 2 dny

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 16 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 45 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.