×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněné pečené brambory

Inspirujte se podobnými recepty

Steakové koření
Steakové koření
Steakové koření
Steakové koření
Vánoční lžičky s čokoládou
Vánoční lžičky s...
Vánoční lžičky s čokoládou
Vánoční lžičky s čokoládou
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát

Plněné pečené brambory

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
4 plátky slaniny , nakrájené najemno
2 lžíce nasekané pažitkyň + na posypání
80 g zakysané smetany BASIC
50 g tvrdého sýra, nastrouhaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olejem. Osolte je a opepřete. Pečte 45 minut doměkka. Vyndejte z trouby a nechte je 5 minut chladnout. Zvyšte teplotu na 220 °C. Zatím na pánvi opečte dokřupava slaninu. V misce ji smíchejte s pažitkou.
Brambory podélně nařízněte, ale půlky by měly držet pohromadě. Opatrně vydlabejte vnitřek. Bramborovou dužninu dejte do misky, osolte a opepřete, rozmačkejte vidličkou. Přimíchejte zakysanou smetanu, polovinu sýra a dvě třetiny slaninové směsi. Pomocí lžíce naplňte směsí brambory, položte je na pánvičku, dejte do trouby a pečte 8–10 minut. Podávejte je posypané pažitkou, zbytkem sýra a slaninové směsi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné pečené brambory

Hlavní chod Snadné Chuťovky Vánoce Pečení Pažitka Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
4 plátky slaniny , nakrájené najemno
2 lžíce nasekané pažitkyň + na posypání
80 g zakysané smetany BASIC
50 g tvrdého sýra, nastrouhaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olejem. Osolte je a opepřete. Pečte 45 minut doměkka. Vyndejte z trouby a nechte je 5 minut chladnout. Zvyšte teplotu na 220 °C. Zatím na pánvi opečte dokřupava slaninu. V misce ji smíchejte s pažitkou.
Brambory podélně nařízněte, ale půlky by měly držet pohromadě. Opatrně vydlabejte vnitřek. Bramborovou dužninu dejte do misky, osolte a opepřete, rozmačkejte vidličkou. Přimíchejte zakysanou smetanu, polovinu sýra a dvě třetiny slaninové směsi. Pomocí lžíce naplňte směsí brambory, položte je na pánvičku, dejte do trouby a pečte 8–10 minut. Podávejte je posypané pažitkou, zbytkem sýra a slaninové směsi.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Steakové koření
Steakové koření
Steakové koření
Steakové koření
Vánoční lžičky s čokoládou
Vánoční lžičky s...
Vánoční lžičky s čokoládou
Vánoční lžičky s čokoládou
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty