×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněné pečené brambory

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách...
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách se salátem...
Brusinkový dort s bílou...
Brusinkový dort s...
Brusinkový dort s bílou...
Brusinkový dort s bílou...

Plněné pečené brambory

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
4 plátky slaniny , nakrájené najemno
2 lžíce nasekané pažitkyň + na posypání
80 g zakysané smetany BASIC
50 g tvrdého sýra, nastrouhaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olejem. Osolte je a opepřete. Pečte 45 minut doměkka. Vyndejte z trouby a nechte je 5 minut chladnout. Zvyšte teplotu na 220 °C. Zatím na pánvi opečte dokřupava slaninu. V misce ji smíchejte s pažitkou.
Brambory podélně nařízněte, ale půlky by měly držet pohromadě. Opatrně vydlabejte vnitřek. Bramborovou dužninu dejte do misky, osolte a opepřete, rozmačkejte vidličkou. Přimíchejte zakysanou smetanu, polovinu sýra a dvě třetiny slaninové směsi. Pomocí lžíce naplňte směsí brambory, položte je na pánvičku, dejte do trouby a pečte 8–10 minut. Podávejte je posypané pažitkou, zbytkem sýra a slaninové směsi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné pečené brambory

Hlavní chod Snadné Chuťovky Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 4 (21)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
4 plátky slaniny , nakrájené najemno
2 lžíce nasekané pažitkyň + na posypání
80 g zakysané smetany BASIC
50 g tvrdého sýra, nastrouhaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olejem. Osolte je a opepřete. Pečte 45 minut doměkka. Vyndejte z trouby a nechte je 5 minut chladnout. Zvyšte teplotu na 220 °C. Zatím na pánvi opečte dokřupava slaninu. V misce ji smíchejte s pažitkou.
Brambory podélně nařízněte, ale půlky by měly držet pohromadě. Opatrně vydlabejte vnitřek. Bramborovou dužninu dejte do misky, osolte a opepřete, rozmačkejte vidličkou. Přimíchejte zakysanou smetanu, polovinu sýra a dvě třetiny slaninové směsi. Pomocí lžíce naplňte směsí brambory, položte je na pánvičku, dejte do trouby a pečte 8–10 minut. Podávejte je posypané pažitkou, zbytkem sýra a slaninové směsi.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Vánoční Černý les
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách...
Losos na bylinkách se salátem...
Losos na bylinkách se salátem...
Brusinkový dort s bílou...
Brusinkový dort s...
Brusinkový dort s bílou...
Brusinkový dort s bílou...

Inspirujte se podobnými recepty