×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněné papriky s rajskou omáčkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Co budete potřebovat

6 zelených paprik
500 g mletého hovězího masa AQ
hrneček vařené rýže, zchladlé
1 cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
1–2 vejce
sůl, majoránka, mletý pepř
100 g másla + na vymazání
Na omáčku
1 lžíce másla
1 cibule + 3 lžičky cukru
3 bobkové listy,
3 kuličky nového koření
200 ml rajčatové šťávy
500 ml zeleninového vývaru hrneček mléka + 3–4 lžíce mouky
sůl, cukr a citronová šťáva na dochucení

Jak na to?

1. Paprikám odřízněte vršek i se stopkou (nevyhazujte) a zbavte je semeníků. Mleté maso, rýži, cibuli, česnek, vejce, sůl a koření smíchejte v míse a směsí naplňte papriky. Přiklopte je odříznutými vršky, vyskládejte do vymazaného pekáčku, mírně podlijte, poklaďte hoblinkami másla a pečte dvacet minut při 180 °C.
2. Mezitím udělejte omáčku. Na lžicí másla nechte zesklovatět cibulku, po chvíli přisypte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte bobkové listy a nové koření, chvíli opékejte, vlijte rajčatovou šťávu a po třech minutách i zeleninový vývar. Chvíli vařte. V hrnečku mléka rozmíchejtemouku a vlijte k omáčce. Vařtepatnáct minut do zhoustnutí. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou. Omáčkou přelijte upečené papriky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Hlavní chod Snadné Česká Papriky , Majoránka , Rajče Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (152)

Co budete potřebovat

6 zelených paprik
500 g mletého hovězího masa AQ
hrneček vařené rýže, zchladlé
1 cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
1–2 vejce
sůl, majoránka, mletý pepř
100 g másla + na vymazání
Na omáčku
1 lžíce másla
1 cibule + 3 lžičky cukru
3 bobkové listy,
3 kuličky nového koření
200 ml rajčatové šťávy
500 ml zeleninového vývaru hrneček mléka + 3–4 lžíce mouky
sůl, cukr a citronová šťáva na dochucení

Jak na to?

1. Paprikám odřízněte vršek i se stopkou (nevyhazujte) a zbavte je semeníků. Mleté maso, rýži, cibuli, česnek, vejce, sůl a koření smíchejte v míse a směsí naplňte papriky. Přiklopte je odříznutými vršky, vyskládejte do vymazaného pekáčku, mírně podlijte, poklaďte hoblinkami másla a pečte dvacet minut při 180 °C.
2. Mezitím udělejte omáčku. Na lžicí másla nechte zesklovatět cibulku, po chvíli přisypte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte bobkové listy a nové koření, chvíli opékejte, vlijte rajčatovou šťávu a po třech minutách i zeleninový vývar. Chvíli vařte. V hrnečku mléka rozmíchejtemouku a vlijte k omáčce. Vařtepatnáct minut do zhoustnutí. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou. Omáčkou přelijte upečené papriky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty