Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Maminčiny plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Když nastane sezona paprik, je čas vytáhnout ze šuplíku recept našich maminek a babiček. Plněné papriky s rajskou omáčkou zavoní létem na chalupě.
Snadné Hlavní chod Magazín 4/2011
Snadné Hlavní chod Magazín 4/2011

Co budete potřebovat na plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

6 zelených paprik
500 g mletého hovězího masa AQ
hrneček vařené rýže, zchladlé
1 cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
1–2 vejce
sůl, majoránka, mletý pepř
100 g másla + na vymazání
Na omáčku
1 lžíce másla
1 cibule + 3 lžičky cukru
3 bobkové listy,
3 kuličky nového koření
200 ml rajčatové šťávy
500 ml zeleninového vývaru hrneček mléka + 3–4 lžíce mouky
sůl, cukr a citronová šťáva na dochucení

Jak udělat plněné paprikové lusky s rajskou zdravější

Recept jak na plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

  1. V hrnci předvařte rýži dle návodu na obalu a nezapomeňte ji ochutit. Odkrojte vršky všem paprikám, ale nevyhazujte je. Zbavte papriky semínek. Do mísy dejte 500 g mletého hovězího masa, 1 hrneček předem uvařené a zchladlé rýže, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 2 prolisované stroužky česneku, 1 velké vejce, osolte, opepřete a přidejte 1 lžičku sušené majoránky.
  2. Vše důkladně promíchejte a naplňte směsí papriky. Přiklopte odkrojenými vršky a vyskládejte do máslem vymazaného pekáčku. Podlijte trochou vody a navrch nasypte hoblinky ze 100 g másla. Dejte péct na 20 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.
  3. Během pečení si připravte omáčku. Na lžíci másla nechte zesklovatět 1 nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte k ní 3 lžičky cukru. Nechte zkaramelizovat. Přidejte k cibuli 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a po chvíli vlijte 200 ml rajčatové šťávy nebo passaty. Opékejte 3 minuty, vlijte 500 ml zeleninového vývaru a chvíli provařte.
  4. Na zahuštění omáčky rozmíchejte v 250 ml mléka 4 lžíce hladké mouky a přilijte do rajčatového základu. Vařte do zhoustnutí 15 minut. Na závěr ochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou. Servírujte upečené plněné papriky přelité omáčkou. Jako přílohu zvolte rýži nebo houskový knedlík. Jako od maminky.
Pomohl vám recept?
237hodnocení4

Co byste o plněných paprikových luscích měli vědět

Zelené papriky jsou bohatým zdrojem vitaminu C, ten může příznivě ovlivňovat imunitní systém, hojení ran a produkci kolagenu.

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png