×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněná rajčata na grilu

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Plněná rajčata na grilu

Co budete potřebovat

150 g Bio pestrobarevné rýže Nature´s Promise
6–8 velkých rajčat
150 g sýru feta
1 lžíce čerstvého oregana
2 lžíce čerstvé máty
4 lžíce petrželky
4 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Jak na to?

Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Rajčata omyjte a seřízněte vršek. Lžící vydlabejte semínka a vnitřek rajčat – můžete je využít například do zeleninové polévky nebo sníst.
Vařenou rýži smíchejte s rozdrobenou fetou, nasekanými bylinkami, nakrájeným česnekem a jarními cibulkami. Zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete.
Ochucenou rýži naplňte do vydlabaných rajčat. Dejte na rozpálený gril a opečte 10–15 minut, nejlépe s přiklopeným víkem grilu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná rajčata na grilu

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
Průměrné hodnocení 5 (1)
Toto lehké zeleninové jídlo budete mít na grilu připravené za chvilku. A až bude po sezoně, můžete rajčata upéct doma v troubě.

Co budete potřebovat

150 g Bio pestrobarevné rýže Nature´s Promise
6–8 velkých rajčat
150 g sýru feta
1 lžíce čerstvého oregana
2 lžíce čerstvé máty
4 lžíce petrželky
4 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Jak na to?

Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Rajčata omyjte a seřízněte vršek. Lžící vydlabejte semínka a vnitřek rajčat – můžete je využít například do zeleninové polévky nebo sníst.
Vařenou rýži smíchejte s rozdrobenou fetou, nasekanými bylinkami, nakrájeným česnekem a jarními cibulkami. Zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete.
Ochucenou rýži naplňte do vydlabaných rajčat. Dejte na rozpálený gril a opečte 10–15 minut, nejlépe s přiklopeným víkem grilu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty