×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněná rajčata na grilu

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Plněná rajčata na grilu

Co budete potřebovat

150 g Bio pestrobarevné rýže Nature´s Promise
6–8 velkých rajčat
150 g sýru feta
1 lžíce čerstvého oregana
2 lžíce čerstvé máty
4 lžíce petrželky
4 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Jak na to?

Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Rajčata omyjte a seřízněte vršek. Lžící vydlabejte semínka a vnitřek rajčat – můžete je využít například do zeleninové polévky nebo sníst.
Vařenou rýži smíchejte s rozdrobenou fetou, nasekanými bylinkami, nakrájeným česnekem a jarními cibulkami. Zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete.
Ochucenou rýži naplňte do vydlabaných rajčat. Dejte na rozpálený gril a opečte 10–15 minut, nejlépe s přiklopeným víkem grilu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná rajčata na grilu

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Toto lehké zeleninové jídlo budete mít na grilu připravené za chvilku. A až bude po sezoně, můžete rajčata upéct doma v troubě.

Co budete potřebovat

150 g Bio pestrobarevné rýže Nature´s Promise
6–8 velkých rajčat
150 g sýru feta
1 lžíce čerstvého oregana
2 lžíce čerstvé máty
4 lžíce petrželky
4 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Jak na to?

Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Rajčata omyjte a seřízněte vršek. Lžící vydlabejte semínka a vnitřek rajčat – můžete je využít například do zeleninové polévky nebo sníst.
Vařenou rýži smíchejte s rozdrobenou fetou, nasekanými bylinkami, nakrájeným česnekem a jarními cibulkami. Zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete.
Ochucenou rýži naplňte do vydlabaných rajčat. Dejte na rozpálený gril a opečte 10–15 minut, nejlépe s přiklopeným víkem grilu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty