×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pizza s chřestem a kozím sýrem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Pizza s chřestem a kozím sýrem

Co budete potřebovat

Na těsto
2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky krupicového cukru
150 g hladké mouky + na poprášení
1 lžička kmínu
½ lžičky soli
½ lžíce olivového oleje
Na náplň
1 lžíce olivového oleje
200 g sýra ricotta
75 g měkkého kozího sýra
40 g strouhaného parmazánu
100 g zeleného chřestu
150 g cukety, nakrájené na tenké šikmé
plátky
sůl a mletý pepř
3 vejce

Jak na to?

Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto. Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni. V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout. Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza s chřestem a kozím sýrem

Snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

Na těsto
2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky krupicového cukru
150 g hladké mouky + na poprášení
1 lžička kmínu
½ lžičky soli
½ lžíce olivového oleje
Na náplň
1 lžíce olivového oleje
200 g sýra ricotta
75 g měkkého kozího sýra
40 g strouhaného parmazánu
100 g zeleného chřestu
150 g cukety, nakrájené na tenké šikmé
plátky
sůl a mletý pepř
3 vejce

Jak na to?

Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto. Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni. V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout. Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty