×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pizza s chřestem a kozím sýrem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Pizza s chřestem a kozím sýrem

Co budete potřebovat

Na těsto
2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky krupicového cukru
150 g hladké mouky + na poprášení
1 lžička kmínu
½ lžičky soli
½ lžíce olivového oleje
Na náplň
1 lžíce olivového oleje
200 g sýra ricotta
75 g měkkého kozího sýra
40 g strouhaného parmazánu
100 g zeleného chřestu
150 g cukety, nakrájené na tenké šikmé
plátky
sůl a mletý pepř
3 vejce

Jak na to?

Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto. Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni. V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout. Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza s chřestem a kozím sýrem

Snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

Na těsto
2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky krupicového cukru
150 g hladké mouky + na poprášení
1 lžička kmínu
½ lžičky soli
½ lžíce olivového oleje
Na náplň
1 lžíce olivového oleje
200 g sýra ricotta
75 g měkkého kozího sýra
40 g strouhaného parmazánu
100 g zeleného chřestu
150 g cukety, nakrájené na tenké šikmé
plátky
sůl a mletý pepř
3 vejce

Jak na to?

Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto. Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni. V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout. Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty