×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pistáciové bábovky

Další recepty a články

Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s...
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová...
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová bábovka

Pistáciové bábovky

Co budete potřebovat

máslo na vymazání + hrubá mouka na vysypání formy
4 lžíce mléka
1 sáček pistáciového pudinku
250 g tučného tvarohu
200 g másla
180 g krupicového cukru
4 vejce, žloutky a bílky odděleně
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 hrsti pistáciových oříšků
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Klasickou bábovkovou formu nebo šest malých báboviček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V mléce důkladně rozmíchejte pudink a vzniklou směs vmíchejte k tvarohu. Změklé máslo šlehejte s cukrem, po asi 5 minutách postupně přidávejte tvarohovou směs a šlehejte dál. Pak postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Mouku smíchejte s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně sypkou směs vmíchávejte k tvarohové. To stále můžete dělat v robotu. Poté vmíchejte sekané pistáciové oříšky. Pro ještě lepší chuť je můžete před přidáním krátce nasucho opražit.
Nakonec vyšlehejte bílky dotuha a opatrně – ručně – je vmíchejte do těsta. To rozdělte do jedné nebo šesti malých forem. Pečte při 180 °C, velkou bábovku 35–40 minut, malé okolo 15 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pistáciové bábovky

Snídaně Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání + hrubá mouka na vysypání formy
4 lžíce mléka
1 sáček pistáciového pudinku
250 g tučného tvarohu
200 g másla
180 g krupicového cukru
4 vejce, žloutky a bílky odděleně
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 hrsti pistáciových oříšků
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Klasickou bábovkovou formu nebo šest malých báboviček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V mléce důkladně rozmíchejte pudink a vzniklou směs vmíchejte k tvarohu. Změklé máslo šlehejte s cukrem, po asi 5 minutách postupně přidávejte tvarohovou směs a šlehejte dál. Pak postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Mouku smíchejte s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně sypkou směs vmíchávejte k tvarohové. To stále můžete dělat v robotu. Poté vmíchejte sekané pistáciové oříšky. Pro ještě lepší chuť je můžete před přidáním krátce nasucho opražit.
Nakonec vyšlehejte bílky dotuha a opatrně – ručně – je vmíchejte do těsta. To rozdělte do jedné nebo šesti malých forem. Pečte při 180 °C, velkou bábovku 35–40 minut, malé okolo 15 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová bábovka

Inspirujte se podobnými recepty