
Pistáciové bábovky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Klasickou bábovkovou formu nebo šest malých báboviček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V mléce důkladně rozmíchejte pudink a vzniklou směs vmíchejte k tvarohu. Změklé máslo šlehejte s cukrem, po asi 5 minutách postupně přidávejte tvarohovou směs a šlehejte dál. Pak postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Mouku smíchejte s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně sypkou směs vmíchávejte k tvarohové. To stále můžete dělat v robotu. Poté vmíchejte sekané pistáciové oříšky. Pro ještě lepší chuť je můžete před přidáním krátce nasucho opražit.
Nakonec vyšlehejte bílky dotuha a opatrně – ručně – je vmíchejte do těsta. To rozdělte do jedné nebo šesti malých forem. Pečte při 180 °C, velkou bábovku 35–40 minut, malé okolo 15 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.