×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní kuře s krémovou kukuřicí

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Pikantní kuře s krémovou kukuřicí

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje
4 stroužky česneku, drcené
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky najemno nastrouhané citronové
kůry
sůl a čerstvě mletý pepř
4 kuřecí prsa
400 g sterilizované kukuřice
1 cibule, nasekaná
250 ml smetany ke šlehání
zelené lístky a klínky citronu k podávání

Jak na to?

Nechte si stranou lžící oleje, zbytek vlijte do misky, přidejte polovinu česneku, drcené chilli, citronovou kůru, sůl a pepř.
Do této marinády ponořte kuřecí prsa a nechte odležet. Zatím si rozehřejte gril a připravte krémovou kukuřici.
V pánvi rozehřejte zbylý olej, vsypte kukuřici, nasekanou cibuli a druhou polovinu drceného česneku. Míchejte asi 5 minut, až vše změkne. Přidejte smetanu, osolte a opepřete, stáhněte oheň a pomalu vařte do zhoustnutí. Pak všechno rozšťouchejte na kaši a nechte stát na teplém místě.
Marinovaná kuřecí prsa grilujte z obou stran po 5 minutách, měla by být zlatavá a uvnitř propečená. Podávejte se salátovými lístky a s krémovou kukuřicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní kuře s krémovou kukuřicí

Hlavní chod Snadné Česká Chilli paprička Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (12)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje
4 stroužky česneku, drcené
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky najemno nastrouhané citronové
kůry
sůl a čerstvě mletý pepř
4 kuřecí prsa
400 g sterilizované kukuřice
1 cibule, nasekaná
250 ml smetany ke šlehání
zelené lístky a klínky citronu k podávání

Jak na to?

Nechte si stranou lžící oleje, zbytek vlijte do misky, přidejte polovinu česneku, drcené chilli, citronovou kůru, sůl a pepř.
Do této marinády ponořte kuřecí prsa a nechte odležet. Zatím si rozehřejte gril a připravte krémovou kukuřici.
V pánvi rozehřejte zbylý olej, vsypte kukuřici, nasekanou cibuli a druhou polovinu drceného česneku. Míchejte asi 5 minut, až vše změkne. Přidejte smetanu, osolte a opepřete, stáhněte oheň a pomalu vařte do zhoustnutí. Pak všechno rozšťouchejte na kaši a nechte stát na teplém místě.
Marinovaná kuřecí prsa grilujte z obou stran po 5 minutách, měla by být zlatavá a uvnitř propečená. Podávejte se salátovými lístky a s krémovou kukuřicí.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019