
Pikantní bůček

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Hoisin 125 ml
- Cukr tmavý 90 g
- Ústřicová omáčka 125 ml
- Česnek 8 strouž.
- Vepřový bůček plátky 2 kg
- Zázvor 1 plž
- Hoisin 125 ml
- Cukr tmavý 90 g
- Ústřicová omáčka 125 ml
- Česnek 8 strouž.
- Vepřový bůček plátky 2 kg
- Zázvor 1 plž
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Omáčku hoisin, cukr, ústřicovou omáčku, rozmělněný česnek, zázvor a 250 ml vody smíchejte v míse.
- 3Plátky bůčku rozložte na hlubší plech vyložený pečicím papírem, přelijte marinádou a přikryté alobalem pečte hodinu a čtvrt. Sejměte alobal a pečte dalších pětadvacet minut.
- 4Poté zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a dvacet minut dopečte. Vytáhněte z trouby, nechte deset minut odpočinout a pak podávejte.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Omáčku hoisin, cukr, ústřicovou omáčku, rozmělněný česnek, zázvor a 250 ml vody smíchejte v míse.
- 3Plátky bůčku rozložte na hlubší plech vyložený pečicím papírem, přelijte marinádou a přikryté alobalem pečte hodinu a čtvrt. Sejměte alobal a pečte dalších pětadvacet minut.
- 4Poté zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a dvacet minut dopečte. Vytáhněte z trouby, nechte deset minut odpočinout a pak podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.