×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Perník

Inspirujte se podobnými recepty

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory

Perník

Co budete potřebovat

máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
400 g hladké mouky
50 g cukru
1 sáček prášku do perníku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa
1 vejce
2 lžíce medu
125 ml oleje
450 ml mléka
hrst sekaných vlašských ořechu
Na čokoládovou polevu:
160 g čokolády
160 ml smetany ke šlehání
hrst sekaných vlašských ořechu na ozdobu

Jak na to?

1. Úplně nejdřív zapnu troubu a předehřeju si ji na 180 °C. Pak si vymažu plech kouskem másla. Doprostřed plechu nasypu hrst mouky a potřepávám plechem tak, aby se mouka chytila i na bocích.
2. Smíchám všechny suché ingredience – mouku, cukr, prášek do perníku i pečiva, skořici a kakao v míse. V hrníčku rozkvedlám mléko s olejem a vajíčkem, vliju do mísy a těsto vymíchám dohladka.
3. Těsto rovnoměrně vliju na plech, dám do trouby a peču přibližně půl hodiny. Vyzkouším párátkem, jestli už je těsto pečené – pokud na něm ulpívá ‚mokré‘ těsto, peču ještě chvíli. Hotový perník vyndám a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím polevu. Přivedu smetanu téměř k varu. Nalámu do ní čokoládu, nechám ji za stálého míchání rozpustit. Polevu rozprostřu po perníku, nechám trochu zatuhnout a posypu nasekanými ořechy. Krájím na kostky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perník

Náročné Česká Moučníky a koláče Vánoce Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (147)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
400 g hladké mouky
50 g cukru
1 sáček prášku do perníku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa
1 vejce
2 lžíce medu
125 ml oleje
450 ml mléka
hrst sekaných vlašských ořechu
Na čokoládovou polevu:
160 g čokolády
160 ml smetany ke šlehání
hrst sekaných vlašských ořechu na ozdobu

Jak na to?

1. Úplně nejdřív zapnu troubu a předehřeju si ji na 180 °C. Pak si vymažu plech kouskem másla. Doprostřed plechu nasypu hrst mouky a potřepávám plechem tak, aby se mouka chytila i na bocích.
2. Smíchám všechny suché ingredience – mouku, cukr, prášek do perníku i pečiva, skořici a kakao v míse. V hrníčku rozkvedlám mléko s olejem a vajíčkem, vliju do mísy a těsto vymíchám dohladka.
3. Těsto rovnoměrně vliju na plech, dám do trouby a peču přibližně půl hodiny. Vyzkouším párátkem, jestli už je těsto pečené – pokud na něm ulpívá ‚mokré‘ těsto, peču ještě chvíli. Hotový perník vyndám a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím polevu. Přivedu smetanu téměř k varu. Nalámu do ní čokoládu, nechám ji za stálého míchání rozpustit. Polevu rozprostřu po perníku, nechám trochu zatuhnout a posypu nasekanými ořechy. Krájím na kostky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory

Inspirujte se podobnými recepty