Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Perník

Inspirujte se podobnými recepty

Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Vánoční kláda bûche de noël...
Vánoční kláda bûche...
Vánoční kláda bûche de noël...
Vánoční kláda bûche de noël...

Perník

Co budete potřebovat

máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
400 g hladké mouky
50 g cukru
1 sáček prášku do perníku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa
1 vejce
2 lžíce medu
125 ml oleje
450 ml mléka
hrst sekaných vlašských ořechu
Na čokoládovou polevu:
160 g čokolády
160 ml smetany ke šlehání
hrst sekaných vlašských ořechu na ozdobu

Jak na to?

1. Úplně nejdřív zapnu troubu a předehřeju si ji na 180 °C. Pak si vymažu plech kouskem másla. Doprostřed plechu nasypu hrst mouky a potřepávám plechem tak, aby se mouka chytila i na bocích.
2. Smíchám všechny suché ingredience – mouku, cukr, prášek do perníku i pečiva, skořici a kakao v míse. V hrníčku rozkvedlám mléko s olejem a vajíčkem, vliju do mísy a těsto vymíchám dohladka.
3. Těsto rovnoměrně vliju na plech, dám do trouby a peču přibližně půl hodiny. Vyzkouším párátkem, jestli už je těsto pečené – pokud na něm ulpívá ‚mokré‘ těsto, peču ještě chvíli. Hotový perník vyndám a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím polevu. Přivedu smetanu téměř k varu. Nalámu do ní čokoládu, nechám ji za stálého míchání rozpustit. Polevu rozprostřu po perníku, nechám trochu zatuhnout a posypu nasekanými ořechy. Krájím na kostky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perník

Náročné Česká Moučníky a koláče Vánoce Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (192)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
400 g hladké mouky
50 g cukru
1 sáček prášku do perníku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa
1 vejce
2 lžíce medu
125 ml oleje
450 ml mléka
hrst sekaných vlašských ořechu
Na čokoládovou polevu:
160 g čokolády
160 ml smetany ke šlehání
hrst sekaných vlašských ořechu na ozdobu

Jak na to?

1. Úplně nejdřív zapnu troubu a předehřeju si ji na 180 °C. Pak si vymažu plech kouskem másla. Doprostřed plechu nasypu hrst mouky a potřepávám plechem tak, aby se mouka chytila i na bocích.
2. Smíchám všechny suché ingredience – mouku, cukr, prášek do perníku i pečiva, skořici a kakao v míse. V hrníčku rozkvedlám mléko s olejem a vajíčkem, vliju do mísy a těsto vymíchám dohladka.
3. Těsto rovnoměrně vliju na plech, dám do trouby a peču přibližně půl hodiny. Vyzkouším párátkem, jestli už je těsto pečené – pokud na něm ulpívá ‚mokré‘ těsto, peču ještě chvíli. Hotový perník vyndám a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím polevu. Přivedu smetanu téměř k varu. Nalámu do ní čokoládu, nechám ji za stálého míchání rozpustit. Polevu rozprostřu po perníku, nechám trochu zatuhnout a posypu nasekanými ořechy. Krájím na kostky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Linecké s rybízovkou
Vánoční kláda bûche de noël...
Vánoční kláda bûche...
Vánoční kláda bûche de noël...
Vánoční kláda bûche de noël...

Inspirujte se podobnými recepty