×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Perník

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Perník

Co budete potřebovat

máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
400 g hladké mouky
50 g cukru
1 sáček prášku do perníku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa
1 vejce
2 lžíce medu
125 ml oleje
450 ml mléka
hrst sekaných vlašských ořechu
Na čokoládovou polevu:
160 g čokolády
160 ml smetany ke šlehání
hrst sekaných vlašských ořechu na ozdobu

Jak na to?

1. Úplně nejdřív zapnu troubu a předehřeju si ji na 180 °C. Pak si vymažu plech kouskem másla. Doprostřed plechu nasypu hrst mouky a potřepávám plechem tak, aby se mouka chytila i na bocích.
2. Smíchám všechny suché ingredience – mouku, cukr, prášek do perníku i pečiva, skořici a kakao v míse. V hrníčku rozkvedlám mléko s olejem a vajíčkem, vliju do mísy a těsto vymíchám dohladka.
3. Těsto rovnoměrně vliju na plech, dám do trouby a peču přibližně půl hodiny. Vyzkouším párátkem, jestli už je těsto pečené – pokud na něm ulpívá ‚mokré‘ těsto, peču ještě chvíli. Hotový perník vyndám a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím polevu. Přivedu smetanu téměř k varu. Nalámu do ní čokoládu, nechám ji za stálého míchání rozpustit. Polevu rozprostřu po perníku, nechám trochu zatuhnout a posypu nasekanými ořechy. Krájím na kostky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perník

Náročné Česká Moučníky a koláče Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (115)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
400 g hladké mouky
50 g cukru
1 sáček prášku do perníku
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa
1 vejce
2 lžíce medu
125 ml oleje
450 ml mléka
hrst sekaných vlašských ořechu
Na čokoládovou polevu:
160 g čokolády
160 ml smetany ke šlehání
hrst sekaných vlašských ořechu na ozdobu

Jak na to?

1. Úplně nejdřív zapnu troubu a předehřeju si ji na 180 °C. Pak si vymažu plech kouskem másla. Doprostřed plechu nasypu hrst mouky a potřepávám plechem tak, aby se mouka chytila i na bocích.
2. Smíchám všechny suché ingredience – mouku, cukr, prášek do perníku i pečiva, skořici a kakao v míse. V hrníčku rozkvedlám mléko s olejem a vajíčkem, vliju do mísy a těsto vymíchám dohladka.
3. Těsto rovnoměrně vliju na plech, dám do trouby a peču přibližně půl hodiny. Vyzkouším párátkem, jestli už je těsto pečené – pokud na něm ulpívá ‚mokré‘ těsto, peču ještě chvíli. Hotový perník vyndám a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím polevu. Přivedu smetanu téměř k varu. Nalámu do ní čokoládu, nechám ji za stálého míchání rozpustit. Polevu rozprostřu po perníku, nechám trochu zatuhnout a posypu nasekanými ořechy. Krájím na kostky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty